Misterul morții Reginei Elisabeta a II-a. Cauza decesului este ținută secretă de autoritățile din Scoția
Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a este „ținută secretă” de autoritățile scoțiene, potrivit Daily Star.
Daily Star a făcut solicitări repetate către guvernul scoțian pentru a obține o copie a certificatului de deces al reginei, care este o chestiune de interes public precizează sursa citată.
Documentul ar dezvălui mai multe detalii, inclusiv cauza morții suveranei și unde și când a murit.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Dar National Records of Scotland (NRS) - un departament guvernamental scoțian - a blocat în mod misterios toate încercările organizațiilor media de a obține certificatul.
Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la palatul ei din Balmoral. Medicii au anunțat dimineața că sunt îngrijorați de sănătate suveranei. Starea ei s-a înrăutățit rapid , iar după-amiază Palatul Buckingkham a anunțat decesul.
Alături de regină au fost, încă de la început, cei patru copii, precum și nepotul ei, prințul William. Ducesa de Cambridge a rămas inițial la castelul Windsor, cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, dar sunt așteptați să se alăture celorlalți reprezentanți ai familiei regale.
Deoarece ea a murit în Scoția, în conformitate cu Legea privind înregistrarea nașterilor, deceselor și căsătoriilor din 1965, toate decesele trebuie înregistrate în termen de șapte zile, iar certificatul de deces trebuie depus la un registrator.
Însă toate întrebările transmise de presă către oficiul de înregistrare din Aberdeenshire, unde ar fi fost înregistrată moartea Reginei Elisabeta a II-a, au fost transmise mai departe către National Records of Scotland, care a ordonat personalului consiliului să nu facă publice detalii.