Misterul indescifrabil al unui avion British Airways. Ce s-a intamplat cu o roata in zbor: "N-am mai vazut asa ceva"

Dată publicare: 11-05-2016 14:55
Dată actualizare: 14-05-2016 07:20


avion British Airways

Misterul din jurul aterizarii unei aeronave a companiei British Airways le da batai de cap chiar si expertilor in aviatie.
 

Avionul, un Airbus A380, a decolat din Hong Kong pe 5 mai, cu 22 de roti intacte, insa a aterizat cu o roata patrata. Echipajul a primit un avertisment de la bord legat de presiunea in interiorul rotilor, la scurt timp dupa decolare, scrie CNN.

Pilotii au decis sa continuie zborul, insa au cerut asistenta la aterizare, dupa 13 ore, cand avionul a ajuns pe aeroportul Heathrow.

Echipajul a descoperit atunci ca unul dintre cauciucuri se dezumflase si luase o forma bizara, patrata. Intamplarea nu a putut fi explicata nici de expertii in aviatie, care sustin ca nu au mai vazut asa ceva: "Este un caz dubios. Nu am mai vazut nimic asemanator pana acum", a declarat purtatorul de cuvant al Aviatiei Civile.

"Se vede ca roata nu este gaurita, nu are niciun alt defect si este conceputa astfel incat sa reziste la presiunea unei greutati mari. Efectul este acelasi ca atunci cand strangi un inel din cauciuc si poate lua diverse forme", sustine Kumar Mysore, de laRoyal Aeronautical Society din Londra.

Aeronava a fost dusa in service, pentru inlocuirea rotii.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO