Ministrul rus de Externe: Amenințarea unui război nuclear este reală
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a recunoscut că există posibilitatea escaladării conflictului până la arme nucleare, deși a dat o notă de speranță cu privire la perspectivele unui acord de pace.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Serghei Lavrov a declarat, luni, că Moscova dorește să evite riscurile "artificial" ridicate ale unui astfel de conflict.
"Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm totul. Riscurile sunt acum considerabile. Nu aș vrea să ridicăm aceste riscuri în mod artificial. Mulți și-ar dori acest lucru. Pericolul este serios, real, Și nu trebuie să îl subestimăm", a declarat Lavrov, pentru canalul rusesc First Channel, conform BBC.
Lavrov crede că Zelenski "se preface" că negociază
De asemenea, Lavrov l-a acuzat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că "se preface" că negociază, numindu-l "un actor bun".
"Dacă urmăriți cu atenție și citiți cu atenție ceea ce spune, veți găsi o mie de contradicții", a declarat înaltul diplomat rus.
Ministrul rus de Externe a declarat săptămâna trecută că Moscova s-a angajat să evite un război nuclear.
Luni, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter că ultimele comentarii ale lui Lavrov sunt un indiciu că Rusia și-a pierdut "ultima speranță de a speria lumea să nu mai sprijine Ucraina".
"Astfel, se vorbește despre un pericol 'real' de al treilea război mondial. Acest lucru înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea în Ucraina", a scris el pe Twitter.
La câteva zile după ce a început invazia, pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a ordonat ca forțele sale nucleare să fie în stare de alertă.
SUA și aliații săi din NATO au declarat că nu doresc o intervenție militară directă în Ucraina, pentru a evita riscurile unui al treilea război mondial.