Ministrul de Externe maghiar: Migranții aruncă la gunoi legile noastre și vor să ne impună agresiv stilul lor de viață
Polonia şi ţările baltice trebuie să înfrunte migraţia organizată şi forţată dinspre Est, a scris miercuri, pe Facebook, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI.
Şeful diplomaţiei ungare se va întâlni la Tallinn cu omologii săi din statele din flancul estic al NATO, singurul subiect de pe agenda discuţiilor fiind migraţia ilegală în masă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Potrivit lui Szijjarto, migraţia în sine reprezintă o ameninţare pentru regiune, dar acest lucru este agravat de politicile ''organizaţiilor internaţionale care şi-au pierdut complet raţiunea''.
''Ieri Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi a îndrăznit să spună că Letonia, care trebuie să-şi mobilizeze toate resursele pentru a-şi proteja frontierele, ar trebui să-şi schimbe atitudinea şi să lase migranţii să intre. Aşadar ar trebui să-i lăsăm să intre, să-i lăsăm pe teritoriul Uniunii Europene şi să le dăm tone de sprijin social'', a adăugat el.
Peter Szijjarto a subliniat că aceiaşi migranţi au rănit poliţiştii de frontieră polonezi în weekend.
”Birocrații internaționali care trăiesc din banii contribuabililor europeni încurajează migranții”
''Birocraţi internaţionali care trăiesc din banii contribuabililor europeni'' încurajează migranţii care ''aruncă la gunoi regulile, legile şi standardele noastre'' şi vor să ''ne impună în mod agresiv stilul lor de viaţă'', a accentuat ministrul ungar.
Polonia, Lituania şi Letonia l-au acuzat pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi cele trei ţări, pe de altă parte.
Ca răspuns la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană la adresa ţării sale pentru abuzuri contra drepturilor omului, Lukaşenko a anunţat în luna mai că autorităţile belaruse nu vor mai împiedica migranţii ilegali să utilizeze Belarusul ca rută de tranzit către Occident. Ulterior, au fost raportate creşteri masive ale trecerilor ilegale la frontiera externă a UE dinspre Belarus.