Descinderi în forță la traficanții de migranti, în Timișoara. Mascații i-au săltat pe liderii irakieni ai rețelei

Ultima actualizare: 18-10-2021 19:27

Mai mulți migranți au fost găsiți ascunși într-un apartament din Timișoara, în timpul unor descinderi făcute de autorități.

Oamenii legii încearcă să dea de urma gazdelor și călăuzelor acestor transfugi, mai ales că adevărate rețele activează intens în vestul țării. Doi irakieni au fost duși la audieri, suspectați că au organizat astfel de trasee ilegale.

Trupele speciale ale Jandarmeriei au spart ușa unui apartament și înăuntru au găsit 14 transfugi, veniți din Siria, Iran, Irak, Tibet și India.

Potrivit anchetatorilor, cei doi irakieni ridicați în timpul descinderilor fac parte dintr-o rețea mai amplă. Rolul lor era să preia străinii din zona graniței și să îi aducă în Timișoara, unde erau adăpostiți. Pentru fiecare migrant, primeau între 1.000 și 2.000 de euro.

Mihaela Leș, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Timiș: „Sunt cetățeni irakieni. Organizau îmbarcarea lor în ansambluri rutiere pentru a fi trecuți ilegal forntiera”.

Rețeaua este monitorizată din septembrie de polițiști. În blocul unde erau ascunși migranții, vecinii nu bănuiau, însă, nimic.

Vecină: „Au avut chiriași și au plecat, dar nu am știut că au adus pe cineva. Eeu ies zilnic cu cățelul afară și nu am auzit nici o mișcare”.

Politistii au ridicat mai multe telefoane mobile, folosite de suspecti in timpul operatiunilor ilegale si verifica toate informatiile, pentru descoperirea complicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO