Ministerul de Externe din Bahamas ii avertizeaza pe cetateni cu privire la interactiunile cu politia din SUA: "Fiti precauti"

Ultima actualizare: 13-07-2016 07:44
dallas - agerpres

Ministerul de Externe si Imigratie din Bahamas, o natiune unde 83% din populatie este afroamericana, a emis un avertisment de calatorie pentru cetatenii care viziteaza in urmatoarea perioada Statele Unite.

Astfel, cetatenilor din Bahamas le este recomandata evitarea protestelor si multimilor, precum si precautie maxima in interactiunile tinerilor afroamericani cu politistii americani, scrie CNN, conform News.ro.

”Tinerii ar trebui sa dea dovada de extrema precautie, in orasele afectate de demonstratii, cu privire la interactiunile cu politia. Nu trebuie sa fiti conflictuali si este nevoie de cooperare”, se arata in comunicatul Ministerului de Externe si Imigratie.

Avertismentul de calatorie emis de autoritatile din natiunea carabiana vine dupa ce doi barbati afroamericani au fost impuscati mortal in ultima saptamana de catre politisti in Minneapolis si Baton Rouge, Louisiana.

De asemenea, avertismentul a fost emis inainte de ”Ziua Independentei”, o sarbatoare nationala in Bahamas, cand o mare parte dintre cetateni isi viziteaza rudele stabilite pe teritoriul Statelor Unite.

In Statele Unite, protestele ”Black Lives Matter” fata de brutalitatea politiei impotriva minoritatii afroamericane au continuat, cu ciocniri violente inregistrate in unele cazuri. Autoritatile americane au arestat cateva zeci de protestatari.

”Fiti atenti la avertismentele publice si la stirile locale din orasele pe care le vizitati”
, se arata in comunicat.

Nu este pentru prima data cand un stat emite un avertisment de calatorie cu privire la Statele Unite.

In aprilie, Ministerul de Externe din Marea Britanie a emis un avertisment pentru comunitatea LGBT cu privire la o serie de legi controversate adoptate in Carolina de Nord si Mississippi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO