Miliardarii rusi, in recesiune! Cel mai bogat dintre ei este burlac


Ultimul update: Joi 11 Octombrie 2012 05:01
Data publicarii: Marti 17 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Recesiunea cerne numarul miliardarilor din Rusia si ii injumatateste. In plus, topul bogatasilor a suferit serioase modificari.


Primul miliardar al Rusiei este acum Mihail Prohorov, care a facut peste 14 miliarde de dolari, pentru ca si-a vandut proprietatile si actiunile inainte ca piata sa se prabuseasca. Inspirata manevra l-a propulsat inaintea lui Roman Abramovici, patronul echipei Chelsea.

Mihail Prohorov are 43 de ani, 14,1 miliarde de dolari in cont si nu este casatorit. Cu o asemenea avere, omul de afaceri care a facut  bani din metalurgie si imobiliare devine implicit cel mai vanat burlac din Rusia. Miscarea sa de geniu a fost ca si-a  vandut actiunile si firmele in momentul potrivit.

Slobod la gura si amator de sporturi extreme, Prohorov este un personaj controversat, care a fost interpelat de politia franceza  in 2007, cu suspiciunea de proxenetism.

A pierdut oricum 7 miliarde, dar sta infinit mai bine decat compatriotul sau Oleg Deripaska. Fostul "numarul unu" de anul trecut a ramas fara 90% din avere, dupa colapsul bursei de la Moscova.

Prohorov este urmat de Roman Abramovici, patronul clubului Chelsea. Acesta are in conturi 13,9 miliarde, dupa ce a  pierdut in ultimul an 9 miliarde.

Topul alcatuit de revista "Finans" arata ca, din cauza recesiunii, numarul miliardarilor in dolari din Rusia s-a injumatatit. Mai mult, cei care se afla in clasament au pierdut 2/3 din avere.

Majoritatea au legatura cu metalurgia si industria petrolului, sectoare in care  situatia merge din rau in mai rau. Greul il duc muncitorii din metalurgie. In orasul Celiabinsk, construit in jurul fabricii de prelucrare a otelului Mechel, domneste ingrijorarea.

Aceasta fabrica oglindeste ceea ce se intampla in industria Rusiei. 70% din otelul care se produce aici este exportat in Statele Unite si Europa, insa cum aceste economii sunt in recesiune, efectul se simte puternic - scaderea productiei  si cresterea somajului.  

 

Cazinourile lui Donald Trump, in faliment!
Criza financiara dauneaza grav popularitatii lui Putin
Vantul recesiunii bate si prin buzunarele rusoaicelor
VIDEO PROTVPLUS.RO