Mii de oameni merg in pelerinaj la o mumie imbracata in aur. Cine este “calugarul sfant” care a ramas conservat dupa moarte

29-04-2016 13:42


Mumie calugar budist

Un calugar budist de origine chineza a fost mumificat si imbracat intr-un strat de aur, pentru a servi drept inspiratie pentru credinciosi. Aceasta practica este rezervata numai celor mai sfinti dintre calugari.

Fu Hou a decedat in anul 2012, la varsta de 94 de ani. Acesta si-a petrecut cea mai mare parte a vietii in tempul Chongfu, pe un deal din Quanzhou, regiune din sud-estul Chinei.

Oamenii templului au decis sa il mumifice pe Fu Hou pentru a cinsti devotarea acestuia pentru religia budista pe care a inceput sa o practice de la varsta de 17 ani, scrie The Sun.

Imediat dupa moartea calugarului, trupul acestuia a fost conservat intr-un recipient din lut, in pozitia sezut, spune staretul templului. Cand recipientul a fost deschis dupa 3 ani, corpul lui Fu Hou era intact, cu foarte putine semne de deteriorare.

Astfel, corpul a fost spalat cu alcool si invelit intr-un strat de aur. Au existat si tentative de jaf, de aceea trupul calugarului a fost pastrat ulterior intr-o cutie din sticla, protejata cu un sistem anti-furt.

Credinta budista a celor din zona Quanzhou considera ca doar trupul unui calugar virtuos poate ramane intact dupa ce este mumificat. “Fu Hou a fost depus pe un munte din zona, pentru ca oamenii sa poata face pelerinaje pana acolo”, declara Li Ren, staretul templului.
 

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO