"Mi-a spus ca vrea sa se insoare cu mine". O tanara din California a povestit cum a fost sedusa de "teroristul hipster"

10-01-2016 15:23


teroristul hipster

O adolescenta din California a povestit cum a fost sedusa de un jihadist din Statul Islamic.

Aws Mohammed Younis Al-Jayab, in varsta de 23 de ani, este acuzat ca s-ar fi dus in Siria ca se alature Statului Islamic.

El a ajuns in SUA ca refugiat, in 2012, iar doi ani mai tarziu, a abordat o tanara de 18 ani, intr-o piata de vechituri, apoi a contactat-o pe Facebook. Acesta a fost arestat joi, in Sacramento, pentru declaratii mincinoase privind terorismul international.

Femeia, a carui identitate nu a fost dezvaluit la cererea ei, a declarat ca Al-Jayab, nascut in Irak, a abordat-o intr-o piata publica, ca mai apoi sa o caute insistent pe Facebook.

La un an dupa ce s-a stabilit in Sacramento, barbatul a calatorit in Turcia si Siria, iar la intoarcere a inceput sa posteze mesaje pe Facebook, in care spunea ca lupta alaturi de diverse organizatii teroriste, inclusiv ISIS. In fata autoritatilor, acesta a declarat ca s-a dus in Turcia ca sa isi viziteze bunica.

"Se holba la mine, apoi a venit direct la mine si m-a abordat. A facut rost de numarul meu de telefon de la un prieten. Si apoi, mi-a zis ca sunt cea mai frumoasa femeie pe care a cunoscut-o si vrea sa se insoare cu mine. Asta mi s-a parut foarte straniu, abia ma cunoscuse" a spus femeia pentru Daily Mail.

Oficialii federali sustin ca Al-Jayab ducea o viata dubla: una ca refugiat, care a pornit o viata noua in SUA, si o alta ca un tanar entuziasmat sa revina in Orientul Mijlociu si sa se alature teroristilor.

Tanarul fusese poreclit "teroristul hipster", dupa ce a postat imagini pe contul sau de Facebook in care aparea cu barba, ochelari de soare si o coafura moderna, la fel ca tinerii occidentali.

Cei de la FBI sustin ca la scurt timp dupa ce a ajuns in SUA, Al-Jayab ar fi declarat in repetate randuri ca vrea sa revina in Siria "sa lucreze", ceea ce i-a facut pe agenti sa creada ca este o referire la "asistarea si implicarea lui in jihad".

Daca va fi acuzat, barbatul risca 8 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari pentru ca a facut declaratii mincinoase cu privire la intentiile sale de a veni in SUA, dupa ce autoritatile au aflat ca acesta voia sa antreneze un alt cetatean musulman pentru a deveni luptator ISIS. Dupa arestarea lui, alti trei membri ai familiei sale au fost retinuti.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO