Mesajul unui judecător britanic pentru românii care merg la furat în Anglia

19-04-2019 10:19


hoata, marea britanie, anglia, madalina horvath, eliberata, bilet, furt

O româncă, numită de Daily Mail ”hoață profesionistă”, a fost eliberată mai devreme din închisoare în Marea Britanie deoarece a promis să plece acasă, relatează sursa citată care transmite și mesajul judecătorului.

Mădălina Horvath, în vârstă de 19 ani,  a venit prima dată în Marea Britanie pe când avea 16 ani. Tânăra a furat bunuri, produse și echipamente electronice, în valoare de 15.000 de lire sterline, din mai multe orașe, precum Cambridge, Manchester și Nottingham.

La începutul lunii aprilie 2019 a fost condamnată la 14 luni de închisoare, însă câteva zile mai târziu a fost eliberată pentru că a promis unui judecător că pleacă acasă.

Dacă se întoarce în România i-ar scuti pe plătitorii de taxe din Marea Britanie de 8000 de lire sterline - costurile ei de detenție.

Mesajul judecătorului pentru românii care merg în Marea Britanie să fure

Judecătorul Bernard Lever i-a permis Mădălinei să se întoarcă acasă după ce aceasta i-a prezentat un bilet doar dus spre România. I-a tăiat 4 luni din pedeapsă din care au fost scăzute și lunile cât a stat în detenție în așteptarea procesului.

”Comportamentul tău este o rușine. Suntem foarte primitori în ceea ce-i privește pe străini și nu vei fi tratată diferit doar pentru că ești din România. Însă tot ceea ce cerem este să respectați legea” a spus judecătorul, care a explicat că decizia de a o lăsa să plece în România este motivată și de costul pentru detenția ei - între 6000-8000 de lire din buzunarele contribuabililor. 

”Văd că plângi....Când te întorci poți să le transmiți prietenilor și la toată lumea ce li se întâmplă celor care vin din alte țări ca fie hoți profesioniști. Nu este plăcut. Intenția mea este ca tu să fii imediat eliberată pentru a te întoarce în România cu biletul de avion pe care l-am văzut” a spus judecătorul insistând că ”intenția sa a fost de a micșora cheltuiala publică”.

”Este complet inacceptabil ca oameni să vină în țara aceasta ca hoți profesioniști și să afecteze comerțul de aici. Cu cât pleacă mai repede cu atât mai bine.” a mai spus judecătorul.

Horvath a plecat de la tribunal pe o ușă din spate pentru a nu fi pozată, scrie Daily Mail,  un ziar care în 2013 a publicat o serie de articole alarmiste despre o invazie de imigranți români în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor, în 2014.

Mădălina a furat între iulie 2015 și noiembrie 2018 5 perechi de căști BOSE, 3 carduri de memorie, 5 perechi de căști Beats, precum și alte produse marca Apple.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO