Mesajul emoționant transmis de Papa Francisc credincioșilor, cu prilejul Paștelui


Ultimul update: Duminica 21 Aprilie 2019 21:17
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2019 19:53
Categorie: Stiri externe

Sute de milioane de catolici din lumea întreagă sărbătoresc Învierea Mântuitorului. În celebra Piaţă San Pietro, Papa Francisc a transmis tuturor binecuvântarea „Urbi et Orbi".

Iar în predica din timpul slujbei de sâmbătă spre duminică noapte, Suveranul Pontif i-a încurajat pe credincioşi să nu se lase seduşi de lucruri trecătoare: bogăţie, carieră, plăceri efemere, ci să caute sensul vieţii în Dumnezeu - Lumina cea Adevărată!

La Vatican, Papa a oficiat Sfânta Liturghie în Piaţa San Pietro în faţa a mii de credincioşi veniţi să celebreze Învierea Mântuitorului. Liturghia de Paşte a început cu intonarea cântecului „Resurrexit” - care celebrează Învierea Domnului - la care au participat cardinali, episcopi şi preoţi din toate colţurile lumii.

Pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Piaţa Sfântul Petru a fost decorată cu 55.000 de flori aduse din Olanda, o tradiţie care datează din 1985, când un maestru florar olandez a decis să trimită această ofrandă florală Vaticanului.

În discursul său, Suveranul Pontif a transmis un mesaj plin de speranţă şi compasiune.

Papa Francisc: „Fie ca Iisus, care a deschis porţile mormântului, să ne deschidă inimile către nevoile celor dezavantajaţi, vulnerabili, săraci, fără serviciu, marginalizaţi şi cei toţi cei care ne bat la uşa pentru o bucată de pâine, pentru adăpost sau pentru o recunoaştere a demnităţii lor umane. Fraţi şi surori, Iisus trăieşte! Este speranţă şi tinereţe pentru fiecare dintre noi şi pentru întreaga lume! Să acceptăm să fim reînnoiţi de el! Paste Fericit!”

Papa Francisc a rostit şi mesajul tradiţional „Urbi et Orbi", către cetate şi lume, de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

Papa: „În numele Tatălui, al Fiului şi al Sfatului Duh, să se pogoare asupra voastră!”

Şi azi-noapte, emoţionaţi, zeci de mii de credincioşi romano-catolici au sărbătorit Învierea Mântuitorului alături de Papa Francisc. În timpul slujbei pe care Suveranul Pontif a oficiat-o în Bazilica Sfântul Petru, i-a îndemnat pe credincioşi să se îndrepte către valorile profunde ale vieţii şi să dea la o parte goana după lucruri trecătoare.

Papa Francisc: „De ce să nu îl alegeti pe Isus, lumina ce adevărată, în fața sclipirii bogăţiei, carierei, mândriei şi plăcerii? De ce să nu le spuneţi lucrurilor goale de semnificaţie din această lume, că nu trăiţi pentru ele, ci pentru Domnul vieţii?”

La începutul Vigiliei pascale, în lăcaşul de cult cufundat în întuneric, Papa a crestat pe o lumânare cifrele anului, 2019, precum şi prima şi ultima literă din alfabetul grecesc, Alpha şi Omega, cel-l semnifica pe Însuşi Dumnezeu, Începutul şi Sfârşitul.

Apoi, după tradiţie, Papa Francisc a botezat opt adulţi; noii credincioşi convertiți provin anul acesta din Italia, Albania, Ecuador, Peru şi Indonezia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO