Medicul Henry Heimlich a salvat o femeie care s-a inecat cu un hamburger, folosind manevra care ii poarta numele

Ultima actualizare: 31-05-2016 07:00

Henry Heimlich, un medic in varsta de 96 de ani, inventatorul unei tehnici de salvare care ii poarta numele, a utilizat pentru prima data el insusi acea metoda, pentru a salva viata unei femei internate intr-un azil pentru batrani.

Femeia, din orasul Cincinnati, se inecase cu un hamburger, au anuntat, vineri, reprezentantii acelui stabiliment medical, relateaza News.ro, citand Reuters.

Henry Heimlich, care a prezentat in numeroase emisiuni de televiziune americane celebra ”manevra Heimlich”, pe care a inventat-o cu scopul de a inlatura fragmente alimentare ramase blocate la nivelul cailor respiratorii, nu folosise niciodata pana acum aceasta metoda in situatii de urgenta, a precizat Ken Paley, purtatorul de cuvant al azilului din Cincinnati.

Luni, Henry Heimlich, in timp ce se afla in sala de mese de la Deupree House, azilul pentru batrani din Cincinnati in care locuieste, a remarcat ca una dintre rezidentele centrului, Patty Ris, in varsta de 87 de ani, se inecase cu un hamburger.  Celebrul chirurg american s-a ridicat de pe scaun, si-a pus bratele in jurul toracelui femeii, a apasat in acea zona, pentru a aplica o anumita presiune la nivelul abdomenului acesteia, imediat sub coaste, urmand propriile instructiuni pe care le-a formulat pentru ”manevra Heimlich” - care sunt prezentate pe afise de mari dimensiuni in majoritatea restaurantelor din Statele Unite, chiar daca legislatiile din anumite state americane au renuntat la aceasta obligativitate.

”Dupa trei compresiuni, bucata de carne a iesit afara, ea a inceput sa respire din nou, iar culoarea fetei i s-a schimbat”, a declarat Henry Heimlich, intr-un interviu video realizat cu Ken Paley, vicepresedintele diviziei de marketing de la Episcopal Retirement Services, care administreaza azilul Deupree House.

”M-am simtit minunat dupa aceea, pentru ca am reusit sa o salvez. Stiam deja ca metoda mea functioneaza in toata lumea, am simtit satisfactie”, a adaugat Heimlich, care locuieste in acel azil de 120 de apartamente de sase ani si care inoata in fiecare zi pentru a se mentine in forma.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO