Medicii i-au facut o radiografie unui soldat si au declansat imediat alerta. Ce au descoperit cand s-au uitat pe film

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
grenada Columbia

O grenada activa a ramas blocata in maxilarul unui soldat columbian, iar medicii au reusit sa o scoata cu succes in parcarea din fata spitalului din Bogota, dar nu fara emotii, scrie The Telegraph.

Luis Eduardo Perez Arango a ramas cu grenada activa blocata in partea superioara a maxilarului, dupa cum arata radiografia la care a fost suspus. Riscul era enorm, mai ales ca proiectilul era activ si putea exploda in orice moment, asa ca medicii au decis sa efectueze operatiunea in parcare.

"A fost un moment decisiv, evident unul stresant si incert, dar nu exista alta optiune in afara de a incerca sa salvam viata pacientului si sa ne rugam la Dumnezeu sa nu se intample o tragedie si mai mare", a declarat William Sanchez, seful chirurgiei de la Spitalul Militar Central din Bogota.

"Am stabilit un protocol acum. Actiunea noastra a avut loc in afara spitalului, pentru ca daca grenada s-ar fi activat, trebuia sa fie intr-un loc in care sa aiba cel mai mic impact", a mai adaugat acesta despre decizia de a scoate grenada in parcarea din fata spitalului.

Soldatul este acum in afara oricarui pericol si se afla la recuperare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO