Marea Britanie urmeaza exemplul Ungariei si construieste "Inelul de Otel" pentru a opri afluxul de imigranti ilegali

Ultima actualizare: 02-07-2015 06:56
gard uk- getty

Marea Britanie urmeaza exemplul Ungariei si construieste un gard pentru a opri afluxul de imigranti ilegali. Constructia va avea aproape 3 metri inaltime si se va intinde pe o distanta de 3,2 kilometri.

Denumit "Inelul de Otel", gardul de securitate va fi construit in jurul terminalului Coquelles din Franta, al Eurotunelului, unde un mare numar de imigranti urca ilegal in trenuri pentru a ajunge in Marea Britanie.

Lucrarile vor incepe in aceasta saptamana si vor fi finalizate la finalul lunii iulie, potrivit ministrului de Imigratie James Bronkensire, informeaza express.co.uk.

Acelasi gard a mai fost folosit pentru a proteja evenimente importante precum Summitul NATO de anul trecut din Newport, Wales sau Jocurile Olimpice din 2012, arata sursa citata.

Acum insa autoritatile spera sa opreasca masinile si camioanele care pleaca din Coquelles, dar si calatorii clandestini, disperati sa ajunga in UK. Masura vine dupa ce s-a constatat ca numarul imigrantilor ilegali care intra in Marea Britanie s-a dublat.

Duminica, secretarul de stat in Ministerul de Interne Theresa May a spus ca vrea sa trimita "un mesaj foarte clar" celor care vor sa ajunga pe cale ilegala in Marea Britanie. "Lucram indeaproape cu autoritatile franceze pe aceasta problema. Lucram la o serie de masuri pentru a creste securitatea in jurul portului. Facem schimbari la Calais pentru a creste securitatea si vom instala si un gard la Coquelle, la intrarea Tunelului", a afirmat Theresa May.

Ungaria a decis in urma cu doua saptamani sa inchida “fizic” granita cu Serbia si intentioneaza sa construiasca un gard inalt de patru metri de-a lungul celor 175 de kilometri de granita comuna intre cele doua tari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO