Manifestatii impotriva lui Barack Obama - stiri externe


Ultimul update: Sambata 09 Iunie 2012 14:24
Data publicarii: Luni 25 August 2008 01:00
Categorie: Stiri externe
Candidatul la Casa Alba, Barack Obama, pierde teren in fata adversarului

Astazi incepe la Denver conventia partidului democrat, prin care Barack Obama va fi desemnat candidat la presedintia Statelor Unite.

Inaintea deschiderii conventiei democrate, citeva sute de militanti de stanga au manifestat la Denver, acuzandu-l pe Barack Obama ca s-a aratat "prea moderat" in luarile de pozitie privind razboaiele din Irak si Afganistan. Protestatarii i-au cerut sa se angajeze ca, daca va deveni presedinte, va aduce imediat acasa trupele americane. Si republicanii i-au gasit nod in papura lui Obama, reprosandu-i ca nu a ales-o in echipa pe fosta sa rivala, Hillary Clinton, si l-a preferat pe Joe Biden.

COSMARUL SE PRELUNGESTE - "Identificarea victimelor accidentului Spanair, de miercurea trecuta, de la Madrid, e mai dificila decat se credea si va dura mai mult timp" - a recunoscut ministrul spaniol de interne, dupa ce a vizitat la spital unul dintre copiii care au supravietuit accidentului. Asta dupa ce promisese ca majoritatea victimelor vor fi identificate pana la sfarsitul saptamanii trecute. Duminica, a murit la spital, din cauza ranilor, cea de a 154-a victima a catastrofei aeriene.

CINE PLATESTE? - Conflictul militar dintre Moscova si Tbilisi a cauzat Georgiei pierderi de cel putin doua miliarde de dolari - a declarat presedintele Mihail Saakashvili. Seful statului georgian a spus ca tara sa are nevoie nu doar de un ajutor financiar pentru reconstructie, ci si de garantii din partea Occidentului, care sa linisteasca temerile investitorilor straini. Franta, negociatoare a planului de pace, a convocat pentru 1 septembrie un summit extraordinar al Uniunii Europene, consacrat Georgiei.

Sursa: Pro Tv

VIDEO PROTVPLUS.RO