Mama unei ostatice israeliene cere ajutorul comunităţii internaţionale, în cadrul unei audieri la ONU. „Au nevoie de noi”
„Ostaticii au nevoie de noi!”, a lansat miercuri Meirav Leshem Gonen, mama unei ostatice israeliene, în cursul unei audieri la ONU, relatează France Presse.
Fiica sa, Romi (23 de ani), a fost răpită în timp ce participa la festivalul Tribe of Nova, atacat la 7 octombrie de comandouri ale grupării Hamas.
"Fetele de 23 de ani nu ar trebui să fie luate ostatice. Nimeni nu ar trebuie să fie", a spune mama acesteia.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
"Cred că putem face mai mult pentru ei. Putem face mai bine pentru ei. Ostaticii au nevoie de noi! Lumea are nevoie de aceasta! Vă rog, ajutaţi-mă să-mi pot îmbrăţişa din nou fiica!", s-a adresat femeia celor prezenţi.
Ea a făcut apel la comunitatea internaţională să fie "de aceeaşi parte, de partea care luptă împotriva luării de ostatici": "Sper că Romi a mea încă mai crede în lumea liberă, încă mai crede în noi şi încă mai crede că împreună vom pune capăt coşmarului prin care trece".
Mama ostaticei israeliene a acuzat comisia ONU că nu a ţinut cont în mod suficient în raportul său publicat la 12 iunie de violenţele sexuale comise "în ziua atacului şi în timpul captivităţii ostaticilor".
"Stau în faţa dumneavoastră astăzi nu doar ca mamă, ci şi ca purtătoare de cuvânt a femeilor care au îndurat suferinţe inimaginabile şi a căror durere nu este recunoscută", a spus Meirav Leshem Gonen.
"Când corpurile femeilor sunt utilizate ca instrument politic, când demnitatea lor este ignorată pentru că nu sunt de 'partea bună', este o ruşine pentru noi toţi", a afirmat ea.
În raportul său, comisia de anchetă a ONU declară că Israelul este responsabil de crime împotriva umanităţii după declanşarea războiului în Fâşia Gaza şi acuză de asemenea autorităţile israeliene şi grupările armate palestiniene că sunt responsabile de crime de război începând din 7 octombrie.
Israelul a acuzat comisia de anchetă de proferarea de "acuzaţii false şi de calomnii" împotriva armatei sale, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe.
Atacul din 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului s-a soldat cu moartea a 1.194 de persoane, în majoritate civili, potrivit unui bilanţ al AFP în baza datelor oficiale israeliene. Din cele 251 de persoane răpite, 116 sunt deţinute în continuare ostatice în Fâşia Gaza, dintre care 41 nu ar mai fi în viaţă, potrivit armatei israeliene.
Drept ripostă, armata israeliană a lansat o ofensivă în Fâşia Gaza, care a făcut până în prezent 37.396 de morţi, în majoritate civili, conform datelor Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas din Fâşia Gaza.