Mai multi fotbalisti si ministri olandezi, prezenti la a 18-a editie a paradei gay din Amsterdam
O multime colorata si entuziasta a luat in stapanire Amsterdamul, la cea de-a 18-a editie a paradei gay.
Evenimentul nu i-a mobilizat doar pe membrii comunitatii homosexuale. Au venit sa-si arate solidaritatea si persoane publice, fotbalisti sau ministri. Membrii Federatiei olandeze de Fotbal au participat pentru prima data la parada, cu un vaporas decorat cu mingi de fotbal gonflabile, supradimensionate.
Muzica si veselia au dat tonul pe canalele din Amsterdam. Cel mai asteptat moment al sarbatorii a fost defilarea vaporaselor impodobite in culori vii. Dansatorii au animat atmosfera, insufletindu-i pe cei inghesuiti pe mal ori pe poduri.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pe langa marina, politie ori Crucea Rosie, care au avut fiecare un vaporas, si federatia de fotbal a tinut sa-si arate sustinerea pentru comunitatea gay. La bord au urcat antrenorul echipei nationale, Louis van Gaal, dar si foste glorii ale fotbalului.
"Si in lumea fotbalului trebuie sa fie mai multi oameni care sa-si recunoasca sexualitatea. Persoane gay exista peste tot, asa ca sunt si acolo si ar trebui sa vorbeasca despre asta."
Participantii n-au uitat insa ca, daca olandezii se mandresc cu toleranta fata de homosexuali, in Rusia situatia sta cu totul altfel. Un vas i-a fost rezervat lui Putin, fiind "decorat" cu mesaje critice la adresa regimului de la Kremlin, care a interzis "propaganda" gay.
"Cred ca e foarte important ca si Papa arata deschidere pentru persoanele gay."
Comunitatea gay din Olanda numara aproximativ un milion de oameni, tara fiind prima din lume care a legalizat mariajul intre persoane de acelasi sex, in 2001.