Mai mulți comandanți au trecut de partea lui Juan Guaido. Reacția cetățenilor

Ultima actualizare: 01-05-2019 13:54

După o zi de proteste violente și represiune, Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, care s-a autoproclamat președinte interimar, şi-a îndemnat susținătorii să iasă din nou în stradă miercuri.

Și a cerut încă o dată sprijinul armatei pentru răsturnarea regimului Maduro. Însă, contestatul președinte al țării, Nicolas Maduro, rămâne sfidător. I-a acuzat pe susținătorii opoziției că au încercat să impună un „guvern ilegitim", dar că „lovitura de stat a eșuat".

Aprile s-a încheiat cu o zi de demonstraţii şi ciocniri violente la Caracas. Vehicule militare conduse direct înspre protestatari şi focuri de armă cu muniţie de război: acesta a fost răspunsul forţelor de represiune care încă sprijină regimul Maduro.

Liderul opoziţiei şi autointitulat preşedinte interimar, Juan Guaido, a cerut armatei să i se alăture pentru îndepărtarea lui Nicolas Maduro de la putere.

Guaido a difuzat un nou mesaj video îndemnându-şi susţinătorii să iasă în stradă şi astăzi.

Juan Guaido: „Știm, cu siguranță, că Maduro pretinde în mod fals că regimul lui are controlul Forțelor armate. Știm că Nicolas Maduro nu are nici sprijinul, nici respectul armatei și cu atât mai puțin al poporului venezuelean, pentru că el nu protejează pe nimeni.”

Unii comandanţi militari au apărut alături de Guaido. Au fost scene emoţionante de fraternizare între protestatari şi soldaţi.

Cu toate acestea, Maduro rămâne sfidător. Într-un discurs televizat, i-a numit pe susţinătorii lui Guado „un mic grup" care a plănuit o lovitură de stat dar a eşuat.

„Venezuela este victima agresiunilor de tot felul", denunţă Maduro, care acuză Statele Unite şi Columbia că îi sprijină pe cei care vor să impună un guvern ilegitim la Caracas.

Nicolas Maduro: „Mike Pompeo (n.r - secretarul de stat al SUA) a spus că eu, Maduro, aș avea un avion pregătit să fug în Cuba, dar rușii m-au oprit să mă urc în avion și să părăsesc țara. Vă rog, domnule Pompeo, ce lipsă de seriozitate! Patria, noastră iubită, vom învinge!”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO