Agentia europeana pentru siguranta aeriana recomanda evitarea zborurilor spre Israel. Tarom a suspendat zborul spre Tel Aviv

Ultima actualizare: 25-07-2014 07:26
tarom

Agentia europeana pentru siguranta aeriana recomanda companiilor europene sa evite cursele aeriene spre Israel pana la stabilizarea situatiei, din cauza riscului unor atacuri cu racheta.

Agentia europeana pentru siguranta aeriana (AESA) a luat aceasta decizie dupa un atac cu rachete care a avut loc in apropierea aeroportului din Tel Aviv.

Tarom a anuntat anularea cursei RO 153/4 Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, "pentru ca nu putea fi operata in siguranta", anunta compania intr-un comunicat.

"Ca urmare a mesajelor primite din partea autoritatilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti din data de 22.07.2014 a fost anulata pentru ca nu putea fi operata in siguranta", anunta Tarom.

"Pasagerii cursei TAROM, Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti, care a fost anulata beneficiaza de asistenta", da asigurari compania.

"In functie de evolutia evenimentelor, va vom tine la curent cu privire la urmatoarele curse pentru aceasta destinatie", se mai arata in comunicat.

Companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanti Hamas in contextul conflictului cu armata israeliana.

"Am decis suspendarea zborurilor pana la noi ordine, urmarim situatia indeaproape", a comunicat compania Air France.

La randul sau, compania germana Lufthansa a anuntat suspendarea zborurilor spre Israel timp de 36 de ore.

Companiile Delta Airlines, US Airways si United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel in cursul zilei de marti.
Decizii similare au luat companiile Brussels Airlines, EasyJet, Air Canada si KLM.

Autoritatea aeronautica federala din Statele Unite (FAA) a interzis toate zborurile avioanelor de pasageri americane in zona Israelului, timp de 24 de ore, din cauza conflictului intre armata israeliana si miscarea Hamas. "Interdictia a fost emisa ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru si jumatate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv si se aplica doar companiilor aeriene americane", anunta Autoritatea aeronautica americana.

Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, avand la bord 290 de persoane, a fost redirectionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Miscarea islamista Hamas a lansat mii de rachete spre teritoriul israelian in ultimele zile, unele cazand in apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv. Confruntarile dintre Israel si Hamas s-au soldat cu moartea a aproximativ 600 de palestinieni si a circa 30 de israelieni, inclusiv 27 de militari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO