"Loteria Vizelor" de care au profitat mulți români ar putea dispărea. Planul lui Donald Trump

Ultimul update: Luni 07 August 2017 22:45
Data publicarii: Joi 03 August 2017 18:06
Categorie: Internaţional

Fidel promisiunilor din campania electorală, Donald Trump le-a pus gând rău şi imigranţilor care vor să se stabilească legal în Statele Unite.

Preşedintele speră să treacă prin Congres un proiect de lege care va înjumătăţi numărul acestora în următorii 10 ani. Asta ar însemna, printre altele, şi dispariţia programului ''Loteria Vizelor'' de care au profitat şi foarte mulţi români. Mai exact, 342, în anul 2016.

Donald Trump: “Este grozav să fiu astăzi aici şi să va prezint un proiect de lege care va reprezenta cea mai importantă reforma a sistemului de imigraţie din ultimii 50 de ani.”

Flancat de cei doi senatori republicani care au elaborat textul legii, Trump a declarat că prevederile sunt în concordanţă cu principiul ”America first - America, înainte de toate". Reforma, inspirată de modelul australian, ar urmă să schimbe criteriile de acordare a cărţilor verzi, aşa numitele "green cards".

Donald Trump: “Legea va reduce "migraţia în lanţ" şi va inlocui sistemul actual de a obţine cartea verde, cu unul bazat pe puncte. Va fi un proces care va favoriza aplicanții care vorbesc engleză, se pot susţine financiar atât pe ei cât şi pe famiiile lor, şi care demonstrează aptitudini care să contribuie la economia noastră."

Lege ar înjumătăţi numărul anual al refugiaţilor care vin în Statele Unite, de la 110.000 la 50.000.  Ar desfiinţa ”Loteria VizelorȚ, prin intermediul căreia 50.000 de persoane intră anual în ţară.

În plus, ar limita conceptul de "reîntregire a familiei", permiţând rezidenţilor să îşi aducă în America doar soţii şi copiii minori. Proiectul a stârnit o dezbatere aprinsă la briefingul de presă al Casei Albe.

Jim Acosta, corespondent CNN: ”Pe Statuia Libertăţii stă scris: "Daţi-mi-i pe pe cei oropsiți, pe cei săraci, pe cei necăjiţi care tânjesc să fie liberi".. Nu se spune nimic despre condiţia de a vorbi engleză sau de a fi programator IT..Nu încercaţi oare să schimbaţi ceea ce înseamnă să fii un migrant care vine în SUA?”

Stephen Miller, consilier prezidenţial: “Statuia este simbolul libertăţii care iluminează întreagă lume..Iar poezia la care va referiţi a fost adăugată mai târziu.”

Jim Acosta, corespondent CNN: “Mă refer la faptul că trebuie să înveţe engleză înainte să între în Statele Unite. Sau aducem doar imigranţi din Marea Britanie şi Australia?”

Stephen Miller, consilier prezidenţial: “Credeţi că numai cei din Marea Britanie şi Australia ...reprezintă o insultă la adresa a milioane de imigranţi din toată lumea care vorbesc engleza!”

Jim Acosta, corespondent CNN: “Cred că vreţi să modificaţi componentă etnică a fluxului de imigranţi care vin în această ţară”

Stephen Miller, consilier prezidenţial: “Este unul dintre cele mai scandaloase, prosteşti şi trăsnite lucruri pe care l-ai spus vreodată! Dacă crezi că este o lege rasistă, este extrem de greşit şi insultător!”

Analiză CNN: care ar fi consecințele unui război SUA - Coreea de Nord
Analiză CNN: care ar fi consecințele unui război SUA - Coreea de Nord
VIDEO PROTVPLUS.RO
vaduve ISIS dupa gratii
Analiză AFP: Cât de periculoase sunt "văduvele ISIS". Ar putea iniţia noi atentate
Masacru la graniţa Venezuelei. De ce a tras armata în locuitorii unui sat
În Venezuela se moare de foame. De ce refuză Maduro să primească ajutoare
Dragnea la Congresul unde se anunţă candidatura lui Timmermans. "Suntem de partea bună"
Candidaţi din Moldova susțin că au fost otrăviți în pragul alegerilor. Cine ar fi făptașii
Momentul când fortăreaţa lui Pablo Escobar din Medellin este aruncată în aer. VIDEO
adunare nazista in 1934
Statul german plăteşte pensii pentru peste 2.000 de nazişti. În ce ţări se ascund aceştia
Cutremur puternic în Ecuador. S-a simțit și în Peru și Columbia
Cum a reușit un escroc israelian să păcălească tinere scandinave cu milioane de euro
Rețea de exploatare sexuală condusă de români descoperită în Spania. Cine erau victimele
Ameninţarea SUA la adresa ţărilor care folosesc tehnologie Huawei. "E un risc real"
Biserica Ortodoxă Română nu ia partea Ucrainei în conflictul religios cu Rusia