"Loteria Vizelor" de care au profitat mulți români ar putea dispărea. Planul lui Donald Trump

Ultimul update: Luni 07 August 2017 22:45
Data publicarii: Joi 03 August 2017 18:06
Categorie: Internaţional

Fidel promisiunilor din campania electorală, Donald Trump le-a pus gând rău şi imigranţilor care vor să se stabilească legal în Statele Unite.

Preşedintele speră să treacă prin Congres un proiect de lege care va înjumătăţi numărul acestora în următorii 10 ani. Asta ar însemna, printre altele, şi dispariţia programului ''Loteria Vizelor'' de care au profitat şi foarte mulţi români. Mai exact, 342, în anul 2016.

Donald Trump: “Este grozav să fiu astăzi aici şi să va prezint un proiect de lege care va reprezenta cea mai importantă reforma a sistemului de imigraţie din ultimii 50 de ani.”

Flancat de cei doi senatori republicani care au elaborat textul legii, Trump a declarat că prevederile sunt în concordanţă cu principiul ”America first - America, înainte de toate". Reforma, inspirată de modelul australian, ar urmă să schimbe criteriile de acordare a cărţilor verzi, aşa numitele "green cards".

Donald Trump: “Legea va reduce "migraţia în lanţ" şi va inlocui sistemul actual de a obţine cartea verde, cu unul bazat pe puncte. Va fi un proces care va favoriza aplicanții care vorbesc engleză, se pot susţine financiar atât pe ei cât şi pe famiiile lor, şi care demonstrează aptitudini care să contribuie la economia noastră."

Donald Trump l-a inlaturat pe Anthony Scaramucci, dupa doar 10 zile ca director de comunicare la Casa Alba

Lege ar înjumătăţi numărul anual al refugiaţilor care vin în Statele Unite, de la 110.000 la 50.000.  Ar desfiinţa ”Loteria VizelorȚ, prin intermediul căreia 50.000 de persoane intră anual în ţară.

În plus, ar limita conceptul de "reîntregire a familiei", permiţând rezidenţilor să îşi aducă în America doar soţii şi copiii minori. Proiectul a stârnit o dezbatere aprinsă la briefingul de presă al Casei Albe.

Jim Acosta, corespondent CNN: ”Pe Statuia Libertăţii stă scris: "Daţi-mi-i pe pe cei oropsiți, pe cei săraci, pe cei necăjiţi care tânjesc să fie liberi".. Nu se spune nimic despre condiţia de a vorbi engleză sau de a fi programator IT..Nu încercaţi oare să schimbaţi ceea ce înseamnă să fii un migrant care vine în SUA?”

Stephen Miller, consilier prezidenţial: “Statuia este simbolul libertăţii care iluminează întreagă lume..Iar poezia la care va referiţi a fost adăugată mai târziu.”

Jim Acosta, corespondent CNN: “Mă refer la faptul că trebuie să înveţe engleză înainte să între în Statele Unite. Sau aducem doar imigranţi din Marea Britanie şi Australia?”

Stephen Miller, consilier prezidenţial: “Credeţi că numai cei din Marea Britanie şi Australia ...reprezintă o insultă la adresa a milioane de imigranţi din toată lumea care vorbesc engleza!”

Jim Acosta, corespondent CNN: “Cred că vreţi să modificaţi componentă etnică a fluxului de imigranţi care vin în această ţară”

Stephen Miller, consilier prezidenţial: “Este unul dintre cele mai scandaloase, prosteşti şi trăsnite lucruri pe care l-ai spus vreodată! Dacă crezi că este o lege rasistă, este extrem de greşit şi insultător!”

Analiză CNN: care ar fi consecințele unui război SUA - Coreea de Nord

Analiză CNN: care ar fi consecințele unui război SUA - Coreea de Nord

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vladimir Putin și Donald Trump, la Helsinki

Senator rus, către americani: ”Vreți război cu o putere nucleară?”

Muncile sinistre la care sunt supuși copiii în Coreea de Nord. ”Dacă refuzi, se taie rația la mâncare”

Atac armat într-un autobuz, în Germania. Un bărbat a rănit 8 oameni

”Ciorna” lui Vladimir Putin, fotografiată de jurnaliști. Mesajele care apar pe notițele liderului rus

Tornade violente în statul american Iowa. 17 persoane au fost rănite. VIDEO

Soarta celui mai căutat jihadist din Australia. Acuzațiile aduse membrului ISIS

sclavie

Peste 400.000 de oameni, ţinuţi în sclavie în SUA. Ţara unde 1 din 10 locuitori e sclav

Ambasadorul rus în SUA: Moscova, gata să discute despre vizita lui Putin la Casa Albă

Legenda epavei scufundate a unui vas rusesc. De ce susțin experții că n-ar avea aur la bord

Bitcoin în valoare de 1.2 milioane de lire, confiscat de la un gangster. Cum a fost prins

Poliția britanică folosește copii-spioni în operațiuni împotriva teroriștilor

Misteriosul sarcofag negru a fost deschis. Ce s-a descoperit în interior. FOTO