Locuitorii unui orăşel din Kentucky, SUA, au ales un câine pentru postul de primar

Ultima actualizare: 06-11-2020 09:49

Pe lângă şeful statului, locuitorii unui orăşel din Kentucky și-au ales şi primarul. Dar edilul nu este unul obişnuit, ci un... câine.

A devenit deja o tradiţie ca, odată la patru ani, americanii de acolo să aleagă un patruped în funcţia de primar.

Morgan Parrish, reporter: „Aţi auzit bine: aici, în braţele mele, este noul primar al localităţii Rabbit Hash. Numele lui e „Wilbur”, un bulldog francez care a câştigat cele mai multe voturi din istoria oraşului Rabbit Hash. E încă un pui, dar e gata de acţiune”.

Wilbur a reuşit să devină al cincilea primar-patruped al oraşului. Noul edil a reuşit să învingă alţi zeci de candidaţi, printre care un cocoş şi o pisică. Acum, că este în funcţie, localnicii sunt nerăbdători să-şi intre în drepturi. Mai ales că are de promovat un oraş vechi de 200 de ani.

Amy Noland, proprietara lui Wilbur: „M-am gândit că Wilbur va putea contribui la păstrarea acesui oraş aşa cum e şi, totodată, să-i atragă pe turiști să vină să vadă acest loc magic”.

Campania a fost una serioasă. A durat câteva săptămâni, iar la tot pasul, în oraş puteau fi văzute afişe electorale cu poza bulldogului francez.

Amy Noland, proprietara lui Wilbur: „A fost tare distractiv să îl îmbrac în tot felul de costume”.

Între principalii candidaţi, cursa a fost strânsă.

Reporter: „Aveţi resentimente că nu a câştigat Jack?”
Lynn Griffith, proprietarea unui contracandidat: „Nici gând! Totul pentru binele oraşului. Câinele meu îl va ajuta pe Wilbur. Sunt deja buni prieteni”.

Wilbur a câştigat cursa cu peste 13 mii de voturi, un vot fiind echivalentul unui dolar, bani ce au fost donaţi de fiecare alegător în parte. S-au strâns astfel peste 13 mii de dolari, iar suma urmează să fie investită în reparaţii necesare în oraş.

Trebuie menţionat că Wilbur nu este cu adevărat edilul oraşului, însă gluma a devenit o tradiție în ultimii ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO