Parada militara la Moscova pentru aniversarea a 68 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste


Ultimul update: Duminica 12 Mai 2013 06:47
Data publicarii: Joi 09 Mai 2013 08:13
Categorie: Stiri externe

PROTV NEWS a transmis LIVE ceremoniile organizate la Moscova cu ocazia aniversarii a 68 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Evenimentul este organizat, ca de fiecare data, in Piata Rosie din Moscova si va incepe cu o demonstratie de forta. Conform agentiei Ria Novosti, in centrul capitalei ruse vor defila peste 11.000 de militari, aproximativ 100 de vehicule militare - printre care se vor afla si tancuri T-90, transportatoare blindate BTR-82 si sisteme de rachete operativ-tactice Topol-M si Iskander-M - precum si tehnica militara de artilerie si 17 trupe de aviatie ale Fortelor Aeriene Ruse.

In total, 68 de avioane de lupta vor survola Piata Rosie din Mosvova, inclusiv aparate de tip Su-27 si MiG-29, care fac parte din faimosul corp de lupta Cavalerii Rusiei.

La ora locala 22.00 vor avea loc spectacole de artificii in 14 locuri din Rusia, simultan, pentru a marca aceasta zi importanta pentru rusi.

Pe de alta parte, peste 160.000 de politisti si aproximativ 13.000 de jandarmi vor fi implicati in mentinerea ordinii si securitatii evenimentelor organizate in toata Rusia de 9 mai. Conform ministerului rus de Interne, aproximativ 10 milioane de oameni vor participa la cele 8.500 de evenimente festive, care includ 24 de parade militare in peste 4.000 de orase din Rusia.

Numai in Piata Rosie din Moscova au fost detasati peste 20.000 de politisti, iar toti spectatorii au fost avertizati ca vor fi nevoiti sa se supuna rigorilor de securitate, respectiv de control cu ajutorul aparatelor de detectat metale.

Rusia celebreaza sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial cu o zi mai tarziu decat restul fostilor aliati. Pe 9 mai 1945 a intrat in vigoare actul care consfintea capitularea Germaniei naziste.
Parada militara la Moscova. Rusii au defilat cu steagul URSS
Neonazistii rusi au omorat 71 de oameni in 2009 si se lauda cu asta
Rusii isi arata muschii! Au organizat o parada militara impresionanta
FULLSCREEN
Parada militara la Moscova pentru aniversarea a 68 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste
  • /

Sursa: Pro TV RIA Novosti

VIDEO PROTVPLUS.RO