Barack Obama il va primi pe David Cameron la Casa Alba. Cei doi lideri vor discuta despre Siria

David Cameron si Barack Obama

Barack Obama il va primi pe premierul britanic David Cameron la Casa Alba, luni, pentru a discuta despre situatia din Siria si summitul G8 care va avea loc luna viitoare in Irlanda.

"Vizita premierului subliniaza relatia speciala dintre Statele Unite si Marea Britanie, o relatie cruciala pentru avansarea securitatii si prosperitatii noastre", se arata intr-un comunicat al Casei Albe.

Potrivit comunicatului, pe langa Siria si G8, cei doi lideri vor aborda dosarul de cooperare comerciala si economica dintre cele doua tari. Ei vor vorbi de asemenea despre masurile antiterorism.

Vizita lui Cameron are loc in contextul in care Statele Unite cauta sa imprime un nou avant diplomatic in vederea solutionarii conflictului din Siria, intr-un efort comun cu Rusia, care este pana in prezent unul dintre principalii sustinatori ai lui Bashar al-Assad.

Secretarul de Stat John Kerry s-a intalnit marti la Moscova cu presedintele rus Vladimir Putin si a facut apel pentru ca cele doua state sa "gaseasca un teren comun" in vederea rezolvarii conflictului sirian. Washingtonul si Moscova spera sa poata organiza pana la sfarsitul lui mai o conferinta internationala cu privire la Siria cu scopul de a gasi o solutionare politica, potrivit unui acord incheiat la Geneva la 30 iunie 2012 intre marile puteri.

Citește și
siria
4 milioane de oameni au fugit din cauza conflictului din Siria
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Acest acord, care nu a fost niciodata aplicat, a trasat calea catre un guvern sirian de tranzitie, fara a mentiona soarta presedintelui al-Assad, care face obiectul unor interpretari divergente intre rusi si americani de aproape un an.

Cameron l-a vizitat deja pe Barack Obama in martie 2012. El a zburat atunci cu avionul prezidential Air Force One, a asistat la un meci de baschet universitar alaturi de Obama si a fost invitat de onoare la un dineu la Casa Alba.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Siria, aproape decuplata de la Internet.
Siria, aproape decuplata de la Internet. "Gaura neagra" in reteaua mondiala, inca neexplicata

Siria era aproape decuplata de la reteaua de Internet marti, au constatat firme americane care supravegheaza traficul mondial pe web, relateaza AFP.

4 milioane de oameni au fugit din cauza conflictului din Siria
4 milioane de oameni au fugit din cauza conflictului din Siria

Numarul persoanelor stramutate in interiorul Siriei din cauza conflictului a atins 4,25 de milioane dintr-o populatie de 22 de milioane de persoane, a anuntat marti Biroul de coordonare a afacerilor umanitare al Natiunilor Unite (OCHA).

Doua rachete lansate din Siria au lovit teritoriul israelian.
Doua rachete lansate din Siria au lovit teritoriul israelian. "E o eroare a conflictului intern"

Uniunea Europeana si-a exprimat luni teama privind o posibila propagare a conflictului sirian dupa raidurile israeliene desfasurate vineri si duminica in apropiere de Damasc, relateaza AFP.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.