Lituania, pregatita pentru o viitoare invazie din partea Rusiei. Ce solutie a gasit guvernul lituanian pentru a se apara

Ultima actualizare: 01-11-2016 07:04
lituania

Lituania se pregateste pentru o viitoare invazie din partea Rusiei,  vineri guvernul lituanian a facut public un manual cu instructiuni de aparare.

Guvernul lituanian a facut public un manual de 75 de pagini, numit “Pregatiti-va sa supravietuiti in caz de razboi”, in scopul de a-i pregati pe cetateni pentru o posibila invazie ruseasca, conform CNN

Acest ghid explica: “Trebui sa fim atenti la actiunile vecinilor nostri, Rusia. Aceasta tara nu a stat pe ganduri cand a venit vorba de a folosi forta milita impotriva vecinilor ei, iar in prezent continua opresiunea fata de Ucraina.

Este a treia carte de genul acesta pe care guvernul lituanian o pune la dispozitia cetatenilor, de cand Rusia a anexat Crimeea.

Acest ghid va avea un tiraj de 30.000 de exemplare care vor fi distribuite in scoli si librarii, dar si in mediul online.

Karolis Aleska, editorul acestui manual, a declarat pentru CNN: “Vrem sa transmitem un mesaj catre Rusia. Sa nu se gandeasca la invazie, fiindca suntem pregatiti si nu ne vom lasa pacaliti precum ucrainenii.”
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO