Leu lasat aproape orb de ingrijitorii unui circ din Franta! FOTO

Ultima actualizare: 09-10-2012 07:51
leu

Ares are 2 ani, iar in 2009 a fost salvat din chinurile la care era supus la un circ din Franta. A fost dus intr-o rezervatie din Africa de Sud, iar veterinarii incearca sa-i redea vederea.


Leul a fost adus in Parcul Drakenstein intr-o stare deplorabila. Abuzurile la care fusese supus la circul francez si-au spus cuvantul. Mai mult, animalul traia intr-o cusca atat de mica incat aproape ca nu se putea misca.

Conditiile mizere in care si-a dus existenta au facut ca leul Ares sa contracteze o infectie severa la ochi. Indiferenti si dovedind o cruzime fara margini, oamenii au continuat sa-l exploateze si sa-l foloseasca in reprezentatii.

Infectia netratata s-a agravat atat de mult, incat leul a ajuns aproape orb. Medicii spun ca boala pe care a dezvoltat-o este obisnuita in cazul cainilor, dar extrem de rar intalnita la lei. Ei spun ca nu au mai vazut niciodata asa ceva.

Cu ochii insangerati, Ares suferea cumplit. Doctorii s-au vazut nevoiti sa intervina chirurgical ca sa-i redea vederea. Prima operatie a avut loc la 12 februarie. Animalul a raspuns bine la tratament, insa va mai fi supus si altor operatii dupa ce va fi in stare sa le suporte.

In ciuda starii grave in care se gaseste Ares, medicii sunt increzatori ca animalul va putea alerga liber in rezervatia devenita un fel de sanctuar pentru 30 de lei salvati din toata lumea de abuzurile la care erau supusi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO