Lesbiana din Siria, care isi povestea pe net aventurile sexuale, era de fapt un barbat american

Ultima actualizare: 01-04-2012 06:31
Proteste de strada in Siria

Mii de oameni din toata lumea urmareau confesiunile unei lesbiene din Siria, care isi asuma deschis orientarea sexuala intr-o tara plina de prejudecati. Curajul ei i-a inspirat pe cei care ies in strada de cateva luni, ca sa ceara schimbari democratice.

"Lesbiana la Damasc" se intituleaza blogul semnat de Amina Arraf Abdallah. Doar ca Amina nu a existat niciodata. Blogul era redactat din Scotia de un american in varsta de 40 de ani.

Tom MacMaster a creat-o pe Amina cu patru ani in urma. A luat de pe Facebook fotografia unei tinere croate. Fara sa stie, aceasta a devenit fata unui personaj fictiv, insa real pentru multa lume.

Saptamana trecuta, internetul a luat foc la vestea ca Amina a fost arestata. Pe Facebook, fanii s-au organizat pentru a cere eliberarea ei. Presa internationala si diplomatii americani si-au intins antenele ca sa vada ce se intampla cu ea. In cele din urma, Tom MacMaster a recunoscut ca totul a fost o farsa.

Bloggerii adevarati din Siria se tem ca americanul le-a stirbit grav credibilitatea. Insusi autorul farsei recunoaste ca probabil a facut un rau miscarii revolutionare.

Intreaga poveste demonstreaza cat de greu e sa afli ce se intampla cu adevarat in Siria. Jurnalistii straini nu au fost primiti in tara, ca sa relateze despre miscarea de protest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO