Lavrov spune că din Republica Moldova ”se încearcă clar să se facă a doua Ucraină” și îi face ”cerșetori” pe moldoveni

Ultima actualizare: 17-06-2022 09:04
serghei lavrov
Getty

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, susţine că se încearcă transformarea Republicii Moldova în „a doua Ucraină”.  

„Desigur, din R.Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină... Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat el, potrivit News.

Totodată, Lavrov a învinuit Chişinăul de cerşetorie în cazul livrării gazelor naturale.

Lavrov spune că UE lucrează foarte rudimentar

„Această cerşetorie, preponderent extorcare, merge pe ideea «Dacă nu ne faceţi [o reducere], atunci noi vom merge mai repede spre Europa. Dar dacă o să ne faceţi, atunci noi oricum vom merge, dar mai lent». Eu aşa interpretez aceste semnale şi vă pot asigura că majoritatea populaţiei R. Moldova înţelege aceste lucruri. Şi cu atât mai mult în Transnistria şi în special în Găgăuzia”, susţine el, într-un interviu pentru NTV.

Lavrov a mai precizat că Uniunea Europeană lucrează foarte rudimentar, obligând statele care nici măcar nu sunt candidate să deschidă un ”al doilea front”.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO