Din Spania, valul de caniculă a ajuns și în Franța, care înregistrează temperaturi record pentru această periodă, de aproape 40 de grade.

Mai multe departamente din sud-vestul țării au fost plasate în alertă din pricina căldurii, iar peste Ocean, în Statele Unite, s-au produs mai multe incendii de vegetație și o tornadă.

Localnic:Obișnuiam să alergăm prin fața elefantului. Dar acum ne place să stăm să ne stropească.

Locuitorii din Nantes au ieșit să se răcorească în parcuri. Sunt îngrijorați pentru că zilele următoare ar putea trece de 40 de grade.

Localnic: Vom sta în casă și vom încerca să ne răcorim și vom bea multă apă!

Localnic: Am noroc, la birou unde lucrez am aer condiționat unde lucrez, dar la școală poate fi complicat pentru copii.

13 departamente din sud-vestul Franței au fost plasate sub alertă portocalie de caniculă, iar alte 19 departamente se află într-o situație de „risc major”, până vineri seară, din cauza temperaturilor ridicate.

Valul de căldură vine din Spania, care se confruntă cu temperaturi caniculare încă de săptămâna trecută. Este cel mai puternic val de caniculă pentru această perioadă a anului din ultimele două decenii. În Statele Unite, în Arizona, pompierii se luptă de cinci zile cu flăcările care s-au apropiat periculos de mult de o austradă.

Reporter: Cât de gravă este situația din experiența dumneavoastră?

Pompier: Acesta este unul dintre cele mai grave incendii pe care le-am văzut. Mă uit la toate familiile afectate și la animalele lor și tot ce este în jur. Este cu adevărat trist.

Coloane de fum şi flăcări înalte vin cu repeziciune către zonele locuite, așa că sute de familii au fost evacuate.

Pe de altă parte, în Montana, după inundațiile devastatoare, apele s-au retras lăsând în urmă străzi acoperite de bolovani. În doar câteva zile, mai multe state americane au fost lovite de fenomene extreme, asociate schimbărilor climatice, inundaţii, incendii și furtuni, iar în Wisconsin o tornadă a distrus zeci de case și lăsat în beznă mai multe localități.