La 7 zile de la semnarea acordului, armata siriana anunta incetarea armistitiului. Avioanele au reinceput bombardamentele


Ultimul update: Joi 22 Septembrie 2016 06:58
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2016 23:33
Categorie: Stiri externe
avion Suhoi

 Armata siriana a anuntat luni sfarsitul perioadei de sapte zile de incetare a focului decretate pe 12 septembrie in urma acordului convenit intre Rusia si SUA, transmit AFP si Reuters.

 'Armata siriana anunta sfarsitul suspendarii luptelor, care a inceput pe 12 septembrie, la ora 19.00 (16.00 GMT), in conformitate cu acordul SUA-Rusia', se arata intr-un comunicat publicat de agentia oficiala Sana.

Armata afirma ca 'grupari teroriste' - termen folosit de regimul de la Damasc cu referire la toti insurgentii care lupta impotriva sa - nu au respectat niciuna din prevederile acordului si au folosit armistitiul pentru a se reinarma, incalcandu-l de 300 de ori.

Potrivit Reuters, fiecare dintre parti a acuzat-o pe cealalta de incalcarea armistitiului intrat in vigoare lunea trecuta.

Luni, Ministerul rus al Apararii a afirmat ca este 'lipsit de sens' ca fortele guvernamentale siriene sa respecte in mod unilateral acordul de incetare a focului, date fiind incalcarea repetata a armistitiului de catre rebeli si incapacitatea SUA de a-i tine sub control pe acestia.

OSDO: Avioane siriene sau ruse au bombardat Alep si sate din apropiere

Avioane siriene sau ruse au bombardat luni orasul sirian Alep si sate din apropiere, a informat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), dupa anuntul armatei siriene privind incetarea armistitiului de sapte zile convenit de SUA si Rusia, transmite Reuters.

Bombardamentele au lovit zone controlate de rebeli in centrul orasului Alep si in sate situate la vest de aceasta localitate, a indicat OSDO, precizand ca exista morti si raniti.

Potrivit Reuters, nu este clar daca avioanele apartineau fortelor siriene sau celor ruse.

'De la ora 18.00 (15.00 GMT) si pana acum, au fost bombardamente puternice, cu toate tipurile de armamente in Alep', a declarat pentru Reuters Zakaria Malahifji, un responsabil al gruparii rebele Fastaqim, cu baza in Alep.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO