Kim Jong Un le-a ordonat nord-coreenilor să stea în case, de frica unui nor de praf galben care ar aduce Covid-19 din China

Ultima actualizare: 22-10-2020 23:18
Kim Jong-un le-a ordonat nord-coreenilor să stea în case, de frica unui nor de praf galben care ar aduce Covid-19 din China
Getty

Dictatorul nord-coreean le-ar fi ordonat locuitorilor să stea în case, de frica unui nor de praf venit din China și care ar putea aduce Covid-19 în singura țară din lume care susține că nu a înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

 

Ministerul de Externe din Coreea de Nord a transmis miercuri misiunilor diplomatice și altor organizații internaționale că ”recomandă cu tărie” să rămână în interior și să ”închidă bine” toate ferestrele, pe tot parcursul zilei, scrie Daily Star.

De asemenea, Kim Jong Un ar fi ordonat tuturor nord-coreenilor să se baricadeze în case, presa de stat difuzând emisiuni speciale care avertizau asupra unui ”praf galben” care străbate țara.

Apelul autorităților nord-coreene a fost confirmat joi de către Ambasada Rusiei la Phenian

„După cum ni s-a spus, aceste măsuri sunt din cauza faptului că virusul Covid-19 poate fi introdus pe teritoriul republicii împreună cu particulele de „praf galben”, a scris ambasada pe Facebook.

Ambasada susține, de asemenea, că un avertisment similar a fost dat consulatului Rusiei din Chongjin, precum și lucrătorilor de la RasonConTrans, o societate mixtă Rusia-Coreea de Nord din Rason.

NK News a relatat că „aproape niciun cetățean nu a fost văzut pe străzile din Phenian joi”.

 

”Pericolul pătrunderii virusului malign în Coreea de Nord prin praf galben”

 

Surse din Coreea de Nord susțin că puținii oameni care au ieșit afară purtau haine de ploaie, deși nu s-au înregistrat precipitații în acea zi.

Muncitorilor de pe șantierele de construcții din toată țara li s-a „interzis”, de asemenea, să lucreze în aer liber joi, potrivit Korean Central News Television.

Joi dimineață, ziarul de stat Rodong Sinmun a subliniat că funcționari anti-epidemici din toată țara ar trebui „să recunoască în mod clar pericolul pătrunderii virusului malign în Coreea de Nord prin praf galben”.

Articolul susținea că cercetările din întreaga lume au demonstrat că Covid-19 poate fi „transmis prin aer”, astfel încât Coreea de Nord ar trebui să ia în serios fluxul de praf galben.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO