Coreea de Nord a emis un „ordin de ucidere” pentru a opri intrarea în țară a coronavirusului

Ultima actualizare: 11-09-2020 09:35
Coreea de Nord
StirilePROTV

Autoritățile nord-coreene au emis un ordin care permite forțelor armate de la frontiera cu China să îi ucidă pe cei care se apropie de frontieră, pentru a preveni intrarea coronavirusului în țară, potrivit comandantului forțelor americane din Sud.

Coreea de Nord - țară al cărei sistem de sănătate deteriorat nu ar putea face față unei epidemii majore - nu a confirmat niciun caz de Covid-19 până acum, deși se află lângă China, transmite Yahoo News, care citează AFP.

Regimul de la Phenian a închis frontiera cu China încă din ianuarie, pentru a încerca să oprească apariția cazurilor de infectare cu coronavirus pe teritoriul țării, iar în iulie a ridicat starea de urgență la nivelul maxim, a relatat presa de stat din Coreea de Nord.

Comandantul Forțelor SUA din Coreea (USFK), Robert Abrams, a declarat că închiderea frontierei a crescut cererea de bunuri de contrabandă, determinând autoritățile să intervină.

Din acest motiv, Coreea de Nord a introdus o nouă „zonă tampon, la unul sau doi kilometri de granița chineză”, a declarat Abrams într-o conferință online organizată joi de Washington la Centrul de Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

"Au Forțele de Operațiuni Speciale nord-coreene acolo... Forțe de atac, au primit ordine de ucidere", a adăugat el.

Închiderea frontierei a „accelerat efectele” sancțiunilor economice impuse Nordului din cauza programelor sale nucleare, importurile din China scăzând cu 85%, a adăugat el.

Țara se confruntă, de asemenea, cu urmările taifunului Maysak, mass-media sa de stat raportând că peste 2.000 de case au fost distruse sau inundate.

Drept urmare, Abrams spune că nu se așteaptă să vadă provocări majore din partea Phenianului în viitorul apropiat, deși a spus că ar putea prezenta un nou sistem de arme luna următoare, la aniversarea de 75 de ani de la fondărea partidului condus de Kim Jong Un.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO