Jihadistii ISIS se infiltreaza in armata germana ca sa se antreneze si sa comita atentate. Ce masura vrea sa ia Angela Merkel


Ultimul update: Miercuri 31 August 2016 07:21
Data publicarii: Duminica 28 August 2016 10:42
Categorie: Stiri externe
militar german si civili

Constraspionajul militar german a descoperit o noua strategie a militantilor islamisti iar masurile pentru a contracara urmeaza sa fie adoptate in urmatoarele zile.

Bundeswehr, armata germana, va demara controale extrem de drastice privind recrutii, pentru a elimina toti suspectii de terorism, dar si extermistii si infractorii. Potrivit editiei de duminica a ziarului Welt, proiectul de modificare a Legii Armatei va fi adoptat saptamana viitoare de guvernul Angelei Merkel iar masura va incepe sa fie aplicata din iulie 2017.

Controalele vor fi realizate de contraspionajul militar. Pana acum, doar cei care erau deja in fortele armate erau verificati, insa guvernul de la Berlin afirma ca exista riscul ca teroristii „sa dobandeasca in armata abilitati pe care sa le foloseasca apoi in acte de violenta in tara sau peste hotare”, se arata in proiectul legislativ aflat in aceste zile pe masa guvernului federal.

Potrivit expunerii de motive a acestui act, exista indicii ca islamistii incearca „sa infiltreze militanti in fortele armate, care sa faca stagii militare de scurta durata, in care sa fie antrenati”. Berlinul se teme si ca jihadistii inrolati in armata ar putea sa isi atace colegii. De aceea, viitori recruti vor fi verificati imediat ce depun cererea de a se alatura Bundeswehr – ceea ce va implica circa 20.000 de controale suplimentare in fiecare an.

Controalele facute pana acum de contraspionajul militar au dus la descoperirea a 268 de extremisti de dreapta, 64 de islamisti si 6 extremisti de stanga printre soldatii germani.

Sursa: welt.de

VIDEO PROTVPLUS.RO