Jihadisti ISIS s-au dat drept politisti si au executat civili la Mosul."Au tras in femei si copii care ii primeau cu bucurie"

Dată publicare: 25-04-2017 20:09
Dată actualizare: 28-04-2017 07:11


ISIS

 Membri ai gruparii Statul Islamic care s-au drept membri ai fortelor irakiene de securitate si au ”executat” cel putin 15 civili care ii primeau cu bucurie in centrul Mosulului, au anuntat marti oficiali, relateaza AFP, conform news.ro.

 Imbracati in uniforme de politisti, jihadisti au intrat luni in sectoare din vechiul oras, pretinzand ca sunt forte federale. Ei au dorit sa semene frica in randul populatiei, au declarat Comandamentul comun pentru operatiuni si un reprezentant local.

”Banda terorista Daech (acronimul arab al Statului Islamic) a comis ieri (luni) dimineata o crima oribila intr-un sector al vechiului oras, la Mosul”, anunta intr-un comunicat Comandamentul comun pentru operatiuni, care coordoneaza lupta impotriva Statului Islamic in Irak.

Jihadistii au ”tras in femei si copii care ii primeau cu bucurie”, se arata in comunicat, care nu precizeaza numarul victimelor.

Hossameddine al-Abbar, un membru al Consiliului provincial Ninive, a carei capitala este Mosulul, a declarat pentru AFP ca cel putin 15 civili au fost ucisi.

”Membrii Daech, unii dintre ei imbracati in uniforme ale politiei federale, au intrat in sectorul Al-Maidan, in orasul vechi. Ei erau la bordul unor vehicule negre si se comportau ca niste eliberatori. Oamenii i-au primit cu bucurie, dar ei i-au retinut pe unii dintre ei si au executat cel putin 15 persoane”, a precizat Abbar.

Fortele irakiene, sustinute de coalitia internationala antijihadista condusa de Statele Unite, au lansat pe 17 octombrie o vasta ofensiva cu scopul de a recuceri Mosulul de la Statul Islamic, un oras situat in nordul Irakului asupra caruia gruparea ultraradicala a preluat controlul in iunie 2014.

La sfarsitul lui ianuarie, ele au reusit sa recucereasca partea de est a acestui oras, taiat in doua de fluviul Tigru.

De la 19 februarie, ele duc o batalie cu scopul de a recuceri partea de vest a orasului, in care s-au baricadat combatanti jihadisti.

Inaintarea le este ingreunata de prezenta a numerosi civili si de configuratia cartierelor, cu stradute inguste.

Aproximativ 100 de jihadisti se afla in continuare in Mosulul de Vest, cei mai multi in orasul vechi.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO