Italia se îndreaptă către carantină totală. Spitalele sunt copleşite de numărul mare de pacienţi cu Covid

Ultima actualizare: 10-11-2020 20:31

Italia se îndreaptă către carantină totală, scrie presa din peninsulă. Decizia va fi luată pe 15 noiembrie dacă numărul contaminărilor nu se reduce. Oricum de miercuri intră în vigoare noi restricții în anumite zone ale țării.

În tot acest timp Ungaria şi Portugalia sunt deja în carantină parțială.

Spitalul Cotugno din Napoli este copleşit de numărul mare de pacienţi cu Covid. Mulţi sunt nevoiţi să aştepte în maşini în rând cu ambulanţele până se găseşte un pat pentru ei. Cei care au probleme respiratorii primesc oxigen suplimentar chiar acolo în parcare.

Medicii şi asistenţii abia mai fac faţă mai ales că mulţi dintre ei sunt infectaţi.

Antonio Abenante, localnic: "Tatăl meu nu mi-a răspuns astăzi la telefon şi sunt îngrijorat. Am chemat un medic care mi-a spus că toţi doctorii din secţie sunt în izolare pentru că s-au infectat cu COVID, ăsta era medicul de gardă şi habar nu avea de nimic".

Provincia Campania, unde se află şi oraşul Napoli, este a treia regiune italiană ca număr de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

În Anglia şi Țara Galilor numărul deceselor asociate cu Covid-19 a crescut cu 41% de la o săptămână la alta.

Boris Johnson: "Numărul morţilor e în creştere, avem o medie de 300 pe zi, din păcate dubla faţă de nivelul din urmă cu 24 de zile. Numărul pacienţilor cu COVID din spitale a crescut de la puţin peste 10.000 în urmă cu două săptămâni, până la aproape 13.000 pe 3 noiembrie".

În Spania, zeci de asistenţi medicali s-au dezbrăcat în semn de protest în fața sediului Autorităţii de sănătate publică din Madrid. Protestatarii spun că guvernul regional tocmai a deschis un nou spital pentru bolnavii de Covid, dar nu s-a preocupat şi de personalul medical care să-l deservească.

Noul spital de campanie, cu o mie de paturi, dintre care câteva zeci de terapie intensivă a costat peste 100 de milioane de euro.

Poliţia patrula pe străzile din Lisabona la primele ore ale dimineţii, după ce Portugalia a intrat în starea de urgenţă sanitară, cu restricţii de carantină. Pentru cel puţin două săptămâni, aproximativ 7 milioane de portughezi, adică 70 la sută din populaţia țării, trebuie să rămână acasă, în zilele lucrătoare, între orele 23 şi 5 dimineța. În weeekend restricţiile încep încă de la ora prânzului.

Şi Ungaria intră în carantină parţială.

Viktor Orban, premier Ungaria: "Va fi interzisă circulaţia între orele 8 seara şi 5 dimineaţa. Toată lumea trebuie să fie în case până la ora 20, cu excepţia celor care vin sau pleacă la serviciu sau în alte cazuri excepţionale. Toate adunările publice sunt interzise, restaurantele se închid şi ele".

De asemenea, evenimentele sportive se vor desfăşura fără spectatori, iar studenţii şi elevii de liceu vor învăţa online.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO