Italia cheltuie 290 de milioane de euro pentru promovarea culturii. Fiecare tanar care implineste 18 ani primeste 500 de euro

05-11-2016 13:31


Muzeu Italia

Toti italienii care implinesc varsta de 18 ani intre 3 noiembrie 2016 si 31 decembrie 2017 vor primi 500 de euro, pe care sa-i cheltuie pentru achizitionarea de carti sau bilete la teatru.

Conform publicatiei The Independent, aceasta masura aplicata de Guvernul Italiei s-ar putea prelungi si peste termenul initial de 31 decembrie 2017, pentru a imbunatati viata cetatenilor sai.

Banii pot fi revendicati de tineri prin intermediul unei aplicatii care se numeste 18app si pot fi cheltuiti pe carti, bilete la concerte, acces la teatru si cinema, expozitii la muzee, vizite in parcurile nationale si alte asemenea activitati culturale.

Aceasta masura va costa statul italian 290 de milioane de euro, insa subsecretarul de stat Tommaso Nannicini - care a initiat campania - este de parere ca sunt bani bine cheltuiti.

"Initiativa transmite un mesaj clar catre tineri, amintindu-le faptul ca ei traiesc intr-o comunitate care le ureaza bun venit atunci cand implinesc o anumita varsta", a spus el pentru publicatia italiana Corriere.

"De asemenea, le aminteste cat de important este consumul de cultura, atat pentru ei, personal, ca indivizi, dar si pentru dezvoltarea puternica a societatii".

Aplicatia trebuie descarcata pana la sfarsitul acestui an, chiar daca un utilizator implineste 18 ani in 2017 si ofera posibilitatea tiparirii unor vouchere furnizate de Ministerul Culturii.

Anul viitor, o schema similara va fi lansata pentru profesori, oferindu-le acestora posibilitatea sa cheltuie 500 de euro pentru dezvoltarea carierei profesionale.

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO