Israelul a anunțat că a ”finalizat destructurarea grupării Hamas din nordul Fâșiei Gaza”. 176 de soldați israelieni au murit

Israel, Gaza, soldati
Telegram/IDF

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a anunțat sâmbătă seara că "destructurarea infrastructurii militare a Hamas în nordul Fâșiei Gaza a fost finalizată".

În declarația citată de publicația israeliană YNet News, Hagari a subliniat modul în care Hamas operează în întreaga regiune, utilizând infrastructura civilă și o populație neimplicată.

El a anunțat că dezmembrarea grupării Hamas constă în cinci obiective: lovirea comandanților, curățarea zonei de teroriști, colectarea de informații, localizarea și distrugerea rachetelor și eliminarea capacităților subterane.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari:Aceasta este Fâșia Gaza - se întinde pe trei sute șaizeci și cinci de kilometri pătrați și populația sa este de peste două milioane de oameni. Acesta este nordul Fâșiei Gaza - de aici am început activitatea la sol și ne-am luptat cu ea în ultimele luni.

În nordul Fâșiei Gaza, Hamas avea două brigăzi militare cu douăsprezece batalioane - cu un total de aproximativ paisprezece mii de teroriști.

Citește și
gaza
Ministerul sănătăţii din Gaza acuză Israelul de o lovitură care a ucis doi jurnalişti
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Din regiunea Jabaliya, de exemplu, sute de teroriști au ieșit în Sheba în octombrie pentru masacrul criminal din așezările Sderot, Nir Am, Erez, Kfar Gaza și Netiv HaTara. Au masacrat civili și i-au răpit pe alții la Jabaliya.

Javalia este o zonă densă și populată. Are vreo douăzeci și cinci de mii de clădiri. Una din zece clădiri este cu mai multe etaje. Înainte de a intra în luptă într-un spațiu atât de aglomerat, evacuăm populația.

Evacuarea este menită să prevină vătămările și să protejeze populația și să permită operațiunea militară, deoarece privează Hamas de protecția sub protecția populației și ne permite să facem distincția între populație și teroriștii Hamas și să îi atacăm. Ne protejează forțele și protejează populația care nu este implicată în terorism.

După evacuarea majorității locuitorilor, înainte de intrarea forțelor terestre, Forțele Aeriene au atacat amenințări la adresa forțelor noastre, infrastructuri subterane, ambuscade ale grupărilor teroriste, posturi de observare și case captive.

Numai în Jabaliya am atacat aproximativ șase sute șaptezeci de ținte din aer înainte de intrarea la sol, atac bazat cu acuratețe pe informații și conform dreptului internațional. Acestea au permis condiții optime de intrare pentru forțele noastre.”

”Luptele vor continua și în 2024”

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului a precizat faptul că Israelul va continua operațiunea de ”curățare” de teroriști Hamas din Fâșia Gaza, dar de această dată din sud și din centrul regiunii, care este ”saturată de teroriști”.

Oficialul israelian a spus că operațiunea va fi realizată ”cu o altă metodă”, dar nu a oferit alte detalii, potrivit transcrierii declarației care a fost publicată pe site-ul IDF.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari:

”Am finalizat dezmembrarea cadrelor Hamas din nordul Fâșiei Gaza și vom continua să aprofundăm realizarea și să întărim obstacolul și elementele de apărare de la graniță. Acum ne concentrăm pe demontarea Hamas în centrul Fâșiei Gaza și în sudul Fâșiei Gaza.

O vom face cu o altă metodă, într-un mod fundamental și pe baza lecțiilor pe care le-am învățat din luptele de până acum.

Zona taberei centrale este densă și saturată de teroriști, iar în subteran Khan Yunis există un oraș subteran cu tuneluri ramificate.

Aplicăm lecțiile pe care le-am învățat și continuăm să dezvoltăm modalități mai creative și mai viclene de a lupta în spațiu - pentru a ucide teroriști, a distruge infrastructurile teroriste și mijloacele de război deasupra și sub pământ.Va dura timp.

Luptele vor continua pe parcursul anului 2024.”

Bilanțul ofensivei Israelului în nordul Fâșiei Gaza: 176 de soldați israelieni morți

Pe de altă parte, IDF a anunțat moartea unui ofițer al Brigăzii Nahal, locotenent-colonelul Roee Yohay Yosef Mordechay, care a fost ucis în timpul luptelor din nordul Fâșiei Gaza, în weekend.

Mordechay, în vârstă de 31 de ani, din Tel Aviv, fusese desemnat comandant al Batalionului 50 al Nahal înainte de a fi ucis.

Moartea sa face ca bilanțul victimelor soldaților israelieni să ajungă la 176, ca urmare a ofensivei terestre.

Un alt soldat din Batalionul 931 al Brigăzii Nahal a fost grav rănit în aceeași luptă în care a căzut la datorie și Mordechay, precizează IDF.

armata israel, soldati israel

Atac de amploare al Israelului pe teritoriul Libanului

IDF a anunțat sâmbătă finalizarea unui atac de amploare pe teritoriul libanez, în urma unor tiruri de rachete spre Israel.

Avioanele de vânătoare au vizat două instalații militare aparținând organizației teroriste Hezbollah, descrise de armată ca fiind "bunuri importante". Una dintre ele servea ca unitate de rachete sol-aer pentru gruparea teroristă.

Forțele aeriene israeliene și forțele suplimentare ale IDF au lovit, de asemenea, o serie de ținte ale Hezbollah în sudul Libanului.

Potrivit IDF, printre locațiile vizate se aflau infrastructuri teroriste, o celulă teroristă, un loc de lansare și un post de comandă operațional.

Sirenele de rachetă au răsunat în toate comunitățile din nordul Israelului sâmbătă, în urma atacurilor IDF asupra țintelor Hezbollah din Liban. Armata a raportat, de asemenea, că un avion suspect inamic s-a infiltrat în spațiul aerian al Israelului și a anunțat că incidentul a fost încheiat la scurt timp după aceea.

Organizația teroristă Hezbollah, susținută de Iran, și-a asumat responsabilitatea pentru o puternică salvă de rachete îndreptată sâmbătă spre nordul Israelului.

"Am lansat 62 de rachete, acesta este primul răspuns la crima de asasinare a marelui lider Saleh al-Arouri la Beirut", a anunțat organizația teroristă într-un comunicat.

Sirenele au răsunat sâmbătă în orașele din nordul Israelului, inclusiv în Shtula, Abirim, Netu'a, Karmiel, Safed și altele, în urma alertelor privind un avion inamic infiltrat în spațiul aerian al țării.

Cel puțin 40 de rachete au fost lansate spre nordul Israelului într-o salvă, vizând Galileea și Platoul Golan. Potrivit rapoartelor, unele rachete au atins Muntele Meron, în timp ce altele au fost interceptate. În urma tirului, FDI a raportat că a lovit o celulă teroristă care a luat parte la lansări.

Purtătorul de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat vineri că forțele FDI "continuă să lupte în întreaga Fâșie Gaza și folosesc cea mai potrivită metodă operațională în fiecare zonă a Fâșiei".

Comisie de anchetă pentru atacul Hamas din 7 octombrie

Hagari s-a referit, de asemenea, la înființarea de către IDF a comisiei de anchetă pentru atacul Hamas din 7 octombrie, despre care șeful Statului Major al FDI, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat: "Obiectivul nostru este să ne îmbunătățim constant, să învățăm lecții din lupte și să reducem la minimum pierderile forțelor noastre. Investigațiile operaționale fac parte din nucleul IDF și fac parte din codul genetic al armatei".

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, a declarat sâmbătă că Gaza a devenit "de nelocuit" din cauza atacurilor israeliene de la izbucnirea războiului, la 7 octombrie.

"La trei luni de la oribilele atacuri din 7 octombrie, Gaza a devenit un loc al morții și disperării," a declarat Griffiths.

Primul ministru scoțian Hamza Yousaf a cerut sâmbătă guvernului britanic să acționeze pentru a opri "atacurile nediscriminatorii" ale Israelului în Fâșia Gaza. Potrivit acestuia, "refuzul guvernului britanic de a face acest lucru este rușinos. Este timpul ca Marea Britanie să îi spună clar Israelului că acțiunile sale în Gaza au depășit cu mult un răspuns legitim la atacul Hamas din 7 octombrie".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Analist militar: Războiul Israel-Hamas ar putea dura încă șase luni, lucru care va pune SUA în dificultate
Analist militar: Războiul Israel-Hamas ar putea dura încă șase luni, lucru care va pune SUA în dificultate

Războiul Israel-Hamas ar putea dura încă șase luni, a declarat analistul militar Sean Bell, pentru Sky News.

Ministerul sănătăţii din Gaza acuză Israelul de o lovitură care a ucis doi jurnalişti
Ministerul sănătăţii din Gaza acuză Israelul de o lovitură care a ucis doi jurnalişti

Ministerul sănătăţii din cadrul guvernului Hamas din Fâşia Gaza a anunţat duminică moartea a doi jurnalişti, în urma unei lovituri aeriene israeliene, transmite AFP.

 

Regele Iordaniei îi cere secretarului de stat american Blinken să facă presiuni asupra Israelului
Regele Iordaniei îi cere secretarului de stat american Blinken să facă presiuni asupra Israelului

Antony Blinken a fost primit duminică la Amman de regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, care i-a cerut să facă presiuni asupra Israelului pentru a obţine un "armistiţiu imediat" în războiul din Gaza împotriva grupării islamiste Hamas, transmite AFP.

Liderul grupării Hamas îi cere lui Antony Blinken să acţioneze pentru a pune capăt războiului din Fâșia Gaza
Liderul grupării Hamas îi cere lui Antony Blinken să acţioneze pentru a pune capăt războiului din Fâșia Gaza

Liderul grupării Hamas, Ismail Haniyeh, a lansat un apel către şeful diplomaţiei americane Antony Blinken - aflat în turneu în Orientul Mijlociu - îndemnându-l să se concentreze asupra "încheierii" ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Gaza a devenit un loc al „morții și disperării”, iar războiul „trebuie să se termine”, spune șeful umanitar al ONU
Gaza a devenit un loc al „morții și disperării”, iar războiul „trebuie să se termine”, spune șeful umanitar al ONU

Gaza a devenit un „loc al morții și al disperării” de la izbucnirea conflictului Israel-Hamas, a declarat un șeful umanitar al ONU, scrie Sky News.

Recomandări
Prințul Paul, fals Cavaler de Malta, s-a revoltat în fața instanței. „A fost umilit în fața demnitarilor din toată Europa”
Prințul Paul, fals Cavaler de Malta, s-a revoltat în fața instanței. „A fost umilit în fața demnitarilor din toată Europa”

Urmărit internațional pentru o condamnare definitivă, prințul Paul al României s-a aratat revoltat în fața instanței din Malta.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.