Iranul, pregătit de un schimb total de deţinuţi cu SUA

Ultima actualizare: 22-09-2020 10:51
SUA și Iran

Iranul este pregătit de un schimb total de deţinuţi cu Statele Unite, a anunţat ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif, într-o alocuţiune online, la Council of Foreign Relations, la New York, relatează Reuters.

SUA cer de mult timp eliberarea mai multor americani deţinuţi în Iran, printre care Baquer şi Siamak Namazi, tată şi fiu.

În iunie, un fost puşcaş marin din cadrul marinei americane, Michael White, a fost eliberat în cadrul unui acord între cele două ţări. În schimb, un medic iraniano-american, Majid Taheri, a fost eliberat de către americani.

În decembrie 2018, Washingtonul şi Teheranul au efectuat un schimb de deţinuţi, în cadrul căruia Iranul l-a eliberat pe Xiyue Wang, un american deţinut timp de trei ani, acuzat de spionaj, iar Statele Unite l-au eliberat pe Massoud Soleimani, acuzat de încălcarea sancţiunilor americane impus Teheranului.

Relaţiile între Washington şi Teheran se află la cel mai scăzut nivel după ce Donald Trump a retras Statele Unite, în 2018, din Acordul internaţional de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, încheiat de administraţia lui Barack Obama.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO