O noua teorie a conspiratiei. Disparitia zborului MH370, planuita de Rusia: cum vor sa declanseze Al Treilea Razboi Mondial

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59
avion malaysia

Jeff Wise, membru al unei organizatii care ancheteaza in mod independent disparitia zborului MH370, a elaborat o teorie surpriza, care implica Rusia in cazul misterului reprezentat de aeronava Malaysia Airlines.

Barbatul, care este scriitor specializat in domenii precum tehnologia sau stiinta, sustine ca avionul ar fi fost deturnat de Rusia si s-ar afla in Kazahstan, aceasta fiind o prima miscare a Moscovei pentru declansarea celui de-Al Treilea Razboi Mondial, potrivit International Business Times.

Din organizatia independenta de ancheta fac parte specialisti in meteorologie, sisteme de radar si aeronave.

Wise atrage atentia asupra evenimentelor dinaintea disparitiei zborului MH370, dar si asupra celor dinaintea prabusirii zborului MH17, in Ucraina.

Acesta atrage atentia ca, pe 6 martie, presedintele Barack Obama a stabilit o serie de sanctiuni impotriva Rusiei, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a atras atentia ca aceste masuri vor avea un efect de bumerang. Doua zile mai tarziu, avionul Malaysia Airlines a disparut.

Acest scenariu se aplica si in cazul MH17. Pe 16 iulie, presedintele Obama a anuntat noi sanctiuni impotriva Rusiei. Vladimir Putin a spus atunci ca noile masuri vor fi daunatoare intereselor SUA. O zi mai tarziu, zborul MH17 a fost doborat in Ucraina.

Cum ar fi fost deturnat zborul MH370

Jeff Wise noteaza ca la bordul aeronavei disparute se aflau un rus si doi ucraineni. Acesta nu a gasit dovezi ca cei trei ar fi deturnat avionul, insa a descoperit niste informatii contradictorii despre pasagerul rus, Nikolai Brodsky. Anume ca acesta practica scufundarile in locuri friguroase si ca ura calatoriile lungi. Cu toate acestea, se afla intr-un avion cu destinatia Bali, pentru a face scufundari intr-un loc calduros.

Wise a mai aflat ca sotiile celor trei, toate, cred ca partenerii lor sunt inca in viata si ca se vor intoarce la ele. Jeff nu a gasit o explicatie de ce Rusia ar deturna un avion si ar dobora altul, insa speculeaza ca aceasta ar fi fost metoda de razbunare a Moscovei impotriva Occidentului.

"Dupa scufundarea navei Lusitania, SUA au fost gata sa declare razboi Germaniei. Insa, SUA nu sunt pregatite pentru un razboi cu Rusia. In timp ce Vladimir Putin are viziuni despre un Al Treilea Razboi Mondial, Vestul se complace crezand nu sunt decat vorbe goale", arata Wise in raportul sau.

Disparitia zborului MH370 a dat nastere la numeroase teorii conspirationiste, insa multe dintre ele ameninta sa submineze eforturile autoritatilor pentru aflarea adevarului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO