Întrebarea șocantă pe care le-a pus-o criminalul în serie, prins după 13 ani datorită unei cutii de pizza, polițiștilor

Rex Heuermann
Profimedia

Rex Heuermann, criminalul în serie din Gilgo Beach, acuzat de moartea a trei din cele 11 victime ale unor crime, a avut o singură întrebare șocantă pentru polițiști, după ce a fost arestat săptămâna trecută.

 

În timp ce Rex Heuermann, căsătorit și tatăl a doi copii, era încarcerat în închisoarea din comitatul Suffolk pentru o serie de acuzații de crimă, surse au declarat pentru CNN că era curios dacă a ajuns celebru, scie The Independent.

Am apărut la știri?”, i-a întrebat bărbatul pe polițiștii care făceau formele de încarcerare.

Interesul lui Heuermann pentru relatările presei despre crimele comise de el nu este nou.

Documentele instanței au arătat că, în ultimul an, între martie 2022 și iunie 2023, acesta a căutat în mod repetat pe internet actualizări în cadrul anchetei, a căutat detalii despre victime și familiile acestora, a citit știri despre caz și a căutat podcasturi și documentare despre crime.

Citește și
femeie misterioasa
Autoritățile germane au petrecut 16 ani urmărind un criminal în serie care nu a existat. Cine era de fapt „femeia fără chip”
Sânziana Negru, acuzată că a aruncat la gunoi produsele alimentare Lidl pe care le promovase pe Instagram. Reacția iubitului ei și a magazinului

De asemenea, a manifestat un interes deosebit față de grupul operativ lansat de comisarul poliției din comitatul Suffolk, Rodney Harrison, în ianuarie 2022, care îl vâna în mod activ, se mai arată în documente.

Printre întrebările la care a căutat răspunsuri online se numărau: „de ce nu au putut forțele de ordine să urmărească apelurile efectuate de criminalul în serie din Long Island” și „de ce nu a fost prins criminalul în serie din Long Island”, „ucigașul din Long Island” și „apelul telefonic al criminalului în serie din Long Island”.

Știind că acesta urmărea îndeaproape ancheta, poliția a declarat că a ținut sub strictă pază evoluțiile până când l-au prins în noaptea de 13 iulie, în timp ce își părăsea biroul din Midtown Manhattan.

O înregistrare video șocantă arată cum o echipă de ofițeri în civil îl înconjoară și îl arestează.

El a fost acuzat de trei capete de acuzare de crimă de gradul întâi și trei de crimă de gradul doi pentru moartea lui Megan Waterman, Melissa Barthelemy și Amber Costello.

Cum a fost prins criminalul în serie. „Este un demon care umblă printre noi”

Un arhitect american este acuzat de moartea a trei din cele 11 victime ale unor crime din Gilgo Beach, din statul american New York, produse în urmă cu peste un deceniu, transmite BBC, citată de News.ro.

Rex Heuermann, în vârstă de 59 de ani, este acuzat de uciderea lui Melissa Barthelemy, Megan Waterman şi Amber Costello. El este suspectat şi de moartea unei a patra femei.

Detectivii spun că au corelat ADN-ul din pizza pe care suspectul a mâncat-o cu materialul genetic găsit pe rămăşiţele femeilor.

Comisarul de poliţie al comitatului Suffolk, Rodney Harrison, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă: „Rex Heuermann este un demon care umblă printre noi, un prădător care a ruinat familiile”.

Suspectul, care a fost arestat la domiciliul său pe 12 iulie, se confruntă cu trei capete de acuzare de crimă de gradul I şi trei capete de acuzare de crimă de gradul doi în decesele celor trei femei.

Judecătorul din dosar a dispus ca acesta să rămână în arest, invocând „depravarea extremă” a infracţiunilor.

Toate victimele erau lucrătoare sexuale

După ce a fost depusă o pledoarie în numele său în instanţă, domnul Heuermann ar fi izbucnit în lacrimi, spunându-i avocatului său: „Nu am făcut asta”.

Avocatul, Michael Brown, a spus că clientul său este „supărat” şi a calificat probele „extrem de circumstanţiale”.

Aşteptăm cu nerăbdare să luptăm acest caz într-o instanţă de judecată, nu în instanţa opiniei publice”, a spus domnul Brown.

Barthelemy, Waterman şi Costello au fost găsite moarte în 2010, lângă o a patra victimă, Maureen Brainard-Barnes.

Femeile au fost supranumite Gilgo Beach Four.

Toate erau lucrătoare sexuale, potrivit procurorilor.

Procurorul districtual al comitatului Suffolk, Ray Tierney, a declarat în conferinţa de presă de vineri că „fiecare dintre cele patru victime a fost găsită în poziţie similară, legată într-un mod similar, fie cu curele, fie cu bandă adezivă, iar trei dintre victime au fost găsite înfăşurate într-un material de tip pânză”.

Procurorul local a spus că acest caz împotriva domnului Heuermann a fost construit pe înregistrările telefonului mobil care îl legau de victime, precum şi de o camionetă care a fost văzută în apropierea uneia dintre casele victimei.

Acesta ar fi comunicat cu victimele folosind telefoane „de unică folosinţă”, pe care le-a eliminat ulterior.

Prins după un fir de păr dintr-o cutie de pizza pe care a aruncat-o

Înregistrările telefonice au permis, de asemenea, anchetatorilor să stabilească că decesele au avut loc atunci când soţia şi copiii lui Heuermann erau plecaţi din oraş.

Părul găsit pe o bucată de pânză folosită pentru a împacheta una dintre victime a fost corelat cu Heuermann printr-un eşantion dintr-o cutie de pizza pe care acesta a aruncat-o într-un coş de gunoi din Manhattan în ianuarie 2023, potrivit autorităţilor.

Anchetatorii spun că el a fost prins şi datorită apelurilor batjocoritoare pe care o persoană care pretindea a fi ucigaşul le-a făcut către unul dintre membrii familiei lui Barthelemy, folosind telefonul ei mobil.

Barthelemy a fost răpită în 2009. Waterman şi Costello au dispărut ambele în 2010.

Heuermann este, de asemenea, principalul suspect în moartea lui Brainard-Barnes, care a fost răpită în 2007, deşi până acum nu a fost acuzat de moartea ei.

În 2010, poliţia căuta o femeie dispărută, Shannan Gilbert, când a descoperit rămăşiţele altor patru femei.

În total, rămăşiţe umane de la 11 persoane au fost găsite pe aceeaşi porţiune a plajei Gilgo, între 2010 şi 2011, legate de nouă femei, un bărbat şi o fetiţă mică.

Identităţile a patru persoane, inclusiv fetiţa, mama acesteia şi bărbatul, rămân neidentificate.

A căutat de sute de ori știri despre crimele sale

Rămăşiţele lui Gilbert au fost găsite în cele din urmă, iar o examinare oficială post-mortem a fost neconcludentă. Familia ei crede că este posibil să fi fost ucisă - o teorie susţinută de o autopsie independentă pe care au comandat-o.

Un nou grup operativ pentru investigarea crimelor din Gilgo Beach a fost format în februarie 2022.

Heuermann a devenit centrul investigaţiei în decurs de o lună, a spus Tierney.

Peste 300 de citaţii şi mandate de percheziţie au fost emise de anchetatori în acest caz.

De când grupul operativ a fost format, Heuermann ar fi folosit şi un telefon de unică folosinţă pentru a efectua mai mult de 200 de căutări despre subiecte legate de criminalii în serie şi ancheta din Long Island.

Acestea au inclus o căutare pentru „de ce nu a fost prins criminalul în serie din Long Island” şi „cartografiarea victimelor crimei din Long Island”, arată documentele instanţei.

Tierney a adăugat că pe computerul lui Heuermann au fost găsite „pornografie cu tortură” şi „reprezentări ale femeilor abuzate şi ucise”.

Ancheta asupra celorlalte victime este în derulare.

Heuermann este proprietarul RH Consultants and Associates, o firmă de arhitectură din Manhattan care se descrie drept „o firmă de arhitectură premium din New York”.

Associated Press a relatat că Heuermann are o fiică şi un fiu vitreg.

Criminalul are licențe pentru 92 de arme

Un vecin l-a descris pe suspect că merge la serviciu în fiecare dimineaţă, îmbrăcat în costum şi cravată şi purtând o servietă.

Tierney a spus că Heuermann avea licenţe pentru 92 de arme şi „un seif foarte mare” în care erau păstrate armele de foc.

Într-un interviu de pe YouTube pentru un canal axat pe imobiliare, anul trecut, el a spus că a lucrat în inima oraşului New York din 1987, descriindu-se ca fiind „o persoană care rezolvă probleme”. El a adăugat că munca sa l-a ajutat să-l înveţe „să înţeleagă oamenii”.

Oamenii care locuiau în apropierea casei sale din parcu Massapequa, din Long Island, şi-au exprimat surprinderea faţă de arestarea sa.

Bărbatul este liniştit, nu deranjează niciodată pe nimeni. Suntem şocaţi. Pentru că acesta este un cartier foarte, foarte liniştit. Toată lumea se cunoaşte, toţi vecinii noştri, suntem cu toţii prietenoşi”, a declarat vecinul Etienne DeVilliers pentru CBS, partenerul american al BBC.

Articol recomandat de sport.ro
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Citește și...
Criminal în serie, prins după 13 ani datorită unei cutii de pizza. ”Este un demon care umblă printre noi”
Criminal în serie, prins după 13 ani datorită unei cutii de pizza. ”Este un demon care umblă printre noi”

Un arhitect american este acuzat de moartea a trei din cele 11 victime ale unor crime din Gilgo Beach, din statul american New York, produse în urmă cu peste un deceniu, transmite BBC.

Autoritățile germane au petrecut 16 ani urmărind un criminal în serie care nu a existat. Cine era de fapt „femeia fără chip”
Autoritățile germane au petrecut 16 ani urmărind un criminal în serie care nu a existat. Cine era de fapt „femeia fără chip”

În 1993, o femeie în vârstă de 62 de ani a fost găsită moartă în casa sa din orașul Idar-Oberstein, strangulată cu o sârmă luată dintr-un buchet de flori descoperit lângă corpul ei.

 

Momentul în care un criminal își pierde controlul în sala de judecată, după ce află că va fi condamnat la moarte | VIDEO
Momentul în care un criminal își pierde controlul în sala de judecată, după ce află că va fi condamnat la moarte | VIDEO

Un bărbat condamnat pentru uciderea unei fetițe de 11 ani și a bonei acesteia, în urmă cu mai bine de trei decenii, a fost condamnat la moarte de un judecător din sud-vestul Floridei.

 

Ce pedeapsă poate primi presupusul criminal din Berceni. Suspectul va fi adus cu forța în România
Ce pedeapsă poate primi presupusul criminal din Berceni. Suspectul va fi adus cu forța în România

Principalul suspect în cazul fetiței ucise în Capitală și ascunsă într-un apartament din cartierul Berceni a fost prins în Țările de Jos.  

Descoperirea şocantă a unui bărbat, după ce a făcut un test ADN. Ce a aflat despre familia sa
Descoperirea şocantă a unui bărbat, după ce a făcut un test ADN. Ce a aflat despre familia sa

Un bărbat în vârstă de 26 de ani a decis să facă un test ADN și a descoperit că unul dintre strămoșii săi a fost criminal în serie. După ce a aflat acest lucru, iubita sa l-a părăsit.

Recomandări
Traian Băsescu, despre Joe Biden: „Oricât spune că ştie pe ce lume trăieşte, nu poţi să-l confunzi pe Zelenski cu Putin”
Traian Băsescu, despre Joe Biden: „Oricât spune că ştie pe ce lume trăieşte, nu poţi să-l confunzi pe Zelenski cu Putin”

„Trump are toată suflarea republicană de partea lui” iar Biden “oricât spune că ştie pe ce lume trăieşte, nu poţi să-l confunzi pe Zelenski cu Putin”, crede fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Violenţele din Leeds: Cinci arestări şi un bărbat acuzat de incendiere şi tulburări violente
Violenţele din Leeds: Cinci arestări şi un bărbat acuzat de incendiere şi tulburări violente

Poliţia din Leeds a efectuat până acum cinci arestări şi a acuzat un alt bărbat, Iustin Dobre, de 37 de ani, de incendiere şi tulburări violente, într-o suburbie a oraşului, care a determinat consiliul să întreprindă ”o evaluare urgentă”. 

Criminalul doctoriței din Brăila ar fi ucis-o în doar 33 de secunde. Ce au dezvăluit rezultatele testului ADN
Criminalul doctoriței din Brăila ar fi ucis-o în doar 33 de secunde. Ce au dezvăluit rezultatele testului ADN

La 4 zile de la oribila crimă din Brăila, unde o dentistă din Republica Moldova a fost omorâtă cu cruzime în cabinetul ei, anchetatorii au un suspect.