Instrument pentru urmărirea campaniilor de vaccinare anti-COVID, lansat de ECDC

01-02-2021 19:15


coronavirus

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a lansat luni un instrument care permite urmărirea vaccinărilor împotriva COVID-19 în toată Europa.

ECDC, care grupează cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi Liechtenstein, Norvegia şi Islanda, a publicat o primă serie de date, deocamdată incomplete, potrivit Agerpres.

Chiar dacă statele membre trebuie să comunice de două ori pe săptămână bilanţuri privind campania de vaccinare, unele, între care şi Franţa, nu au furnizat încă datele la nivel naţional.

"În această primă fază a campaniilor de vaccinare, urmărirea numărului de doze distribuite ţărilor şi a dozelor primite de persoane oferă indicii utile despre progresele înregistrate în desfăşurarea vaccinării şi în privinţa evoluţiei campaniei de vaccinare", explică ECDC într-un comunicat.

"Aceasta oferă de asemenea primele estimări orientative despre utilizarea vaccinului pentru prima şi a doua doză pentru fiecare categorie de populaţie vizată de recomandările de vaccinare la nivel naţional", se menţionează în acelaşi comunicat.

Potrivit datelor adunate până acum de agenţie, 8,23 milioane de doze de vaccin au fost administrate în statele membre, deşi numărul real ar fi mult mai mare, conform ECDC.

 

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO