Incidente violente la Paris dupa o manifestatie impotriva mariajului homosexual. VIDEO si FOTO

Ultima actualizare: 27-04-2013 06:58

Incidente violente au avut loc marti seara in centrul Parisului, dupa manifestatia opozantilor fata de mariajul homosexual. Unii participanti au aruncat cu diverse obiecte asupra fortelor de ordine care au raspuns cu gaze lacrimogene.

In jurul orei locale 21:50 (22:50, ora Romaniei), organizatorii au solicitat multimii de aproximativ 3.500 de persoane, conform unei numaratori a politiei, sa "paraseasca calm locatia", pe fundalul muzical al "Ce n'est qu'un au revoir" ("Este doar la revedere") difuzat prin sistemul audio.

Cu toate acestea, in jurul orei locale 22:45 (23:45, ora Romaniei), sute de persoane erau inca prezente pe esplanada des Invalides. Intre 50 si 100 de manifestanti conform jurnalistilor AFP, unii mascati sau cu cagule, provocau fortele jandarmeriei si politiei, care blocau calea de acces catre Adunarea nationala.

Petarde, sticle si alte proiectile au fost lansate in numar mare asupra fortelor de ordine care au raspuns cu gaze lacrimogene pentru a indeparta protestatarii.

Catre ora locala 23:30 (00:30, ora Romaniei), ciocnirile s-au deplasat catre calea d'Orsay, unde provocatorii se serveau de diverse obiecte furate de pe un santier de constructii (blocuri de pavaj, bari de fier, bucati de bariere de constructii) pentru a le lansa asupra fortelor de ordine.

"Ciocnirile sunt extrem de violente", a declarat o sursa din cadrul politiei.

Un comisar de politie a fost ranit la cap cu o bucata de pavaj si a fost evacuat de echipele de salvare, conform sursei din cadrul politiei, care a precizat ca starea sa era inca necunoscuta. Nimeni nu a fost arestat pentru moment, a adaugat aceasta sursa.

Jurnalistii, numiti "colaboratori", "nemernici" si "stricati" erau de asemenea agresati fizic si verbal de catre manifestantii agresivi.

Un grup de jurnalisti a fost luat la fuga pentru scurt timp de un grup de barbati mascati, iar un fotoreporter AFP a fost stropit cu gaze lacrimogene si prins in mijlocul ciocnirilor, conform jurnalistilor AFP aflati la fata locului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO