În Venezuela se va instaura foametea în masă. Cât de scumpă e o cutie cu smântână
Criza din Venezuela, țara unde riscă să se instaleze în curând foametea în masă, a devenit un dezastru pentru întreaga Americă de Sud.
Guvernele din regiune încearcă să găsească o soluție pentru a face față valurilor de migranți.
Printre priorități sunt măsurile împotriva declanșării unor epidemii și pentru a "împărți" în mod echitabil, povara costurilor pe care le implică refugiații.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Imagini dezolante au fost filmate în San Cristobal, odată unul dintre cele mai prospere orașe ale Venezuelei. Pe străzi sunt munți de gunoaie, pe care muncitorii nu le mai strâng, pentru că salariile lor au ajuns să nu mai valoreze aproape nimic.
La benzinărie sunt cozi care se întind pe câțiva kilometri, în țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume. Iar Alimentarele arată ca niște muzee ale sărăciei.
Alex Crawford, corespondent Sky News: ”Problema este că sunt foarte puține alimente de bază. Dacă aș vrea să fac o prăjitură, nu sunt ouă, nu e făină, nu există lapte și nici zahăr. Iar produsele care sunt disponibile sunt foarte scumpe. Un exemplu este această cutie cu smântână. Ar trebui să lucrezi cel puțin trei săptămâni, ca să ți-o poți permite" .
Mânați de foamete și lipsuri, mii de oameni pleacă pe jos către țările vecine. Mulți sunt bolnavi, alții nu au acte de identitate.
Însă asta nu ii descurajează să străbată drumul prin munți, de peste 2000 de kilometri, pentru a ajunge în Columbia, Ecuador sau Peru.
Cu cât urcă mai sus în munți, cu atât temperaturile sunt mai scăzute.
Refugiat din Venezuela: "Suntem îngrijorați în legătură cu locul unde ne vom petrece noaptea. Nu vream să ajungem în "Frigider" . 11 oameni au murit acolo până acum"
Mulți călătoresc cu copii mici, unii chiar bebeluși: ”Nouă, venezuelenilor, ne este greu să le oferim siguranță copiilor noștri, familiilor noastre. ”
De când Venezuela a intrat în criză economică, în 2014, 2,3 milioane de oameni au părăsit țara. Sunt niște "sclavi economici", crede președintele țării.
În acest timp, țările vecine iau măsuri pentru a face față fluxului de imigranți. Președintele țării vecine, Brazilia, a trimis armata la frontiera de nord, pentru a restabili ordinea.
Iar Peru a impus restricții suplimentare și le cere refugiaților să prezinte pașapoartele.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: refugiati, criza, venezuela, nicolas maduro, America de Sud,
Dată publicare:
30-08-2018 18:22