Politicienii critică pozele cu oamenii care stau la coadă să fugă din Venezuela: „Campanie împotriva țării”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 29 August 2018 11:05
Categorie: Stiri externe
Venezuela

Un politician de rang înalt din Venezuela a afirmat, în weekend, că fotografiile cu migranții venezueleni care stau la cozi să emigreze în alte țări din America de Sud sunt „false”, acuzând că reprezintă o încercare de a sabota Administrația președintelui Nicolas Maduro.

„Nu vi se pare cam suspicios că există fotografii cu acești oameni care merg pe drumurile din Peru, care merg pe drumurile dn Ecuador, care merg pe drumurile din Columbia? E ca și cum ar fi fost: „Lumină, camera, acțiune.” Este o campanie împotriva țării, o campanie de dimensiuni extraordinare”, a declarat Diosdado Cabello la congresiul Partidului Socialist Unit.

Totodată, el a făcut apel la tineri să se întoarcă în Venezuela.

„Îi rugăm pe acești tineri care au plecat să se întoarcă. Să construim patria la care visați. Vă primim cu brațele deschise”, a mai spus Cabello, conform Newsweek.

Declarația vine după ce autoritățile din Peru și Ecuador au anunțat că, pentru a le permite cetățenilor venezueleni să pătrundă în țară, aceștia vor avea nevoie de pașaport.

Din cele 2,3 milioane de venezueleni care și-au părăsit țara natală, 90% locuiesc ca refugiați în alte țări din America de Sud. Potrivit cifrelor Agenției pentru Refugiați a ONU, 1,6 milioane de oameni au plecat din 2015.

„Recunoaștem provocările asociate cu primirea atâtor venezueleni. Rămâne esențial să li se permită accesul în alte țări celor care au nevoie de protecție internațională și care solicită azil”, a spus înaltul comisar pentru refugiați al ONU, Filippo Grandi.

Președintele Nicolas Maduro a demarat un proiect – „Întoarcerea în țara natală” -, prin care le promite celor care se vor întoarce acasă asistență să își găsească un loc de muncă.
„Venezuelenii nu vor mai fi sclavii nimănui, nicăieri în lume!”, a spus el la începutul anului.

Marți, 97 de venezueleni s-au întors din Peru prin acest program. Motivul pentru care ei se reîntorc acasă este legat de atacurile xenofobe. Peste 1.000 de migranți s-au întors din Brazilia, în urmă cu o săptămână, după ce corturile și bunurile lor au fost incendiate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: newsweek.com

VIDEO PROTVPLUS.RO