Candidaţi din Moldova susțin că au fost otrăviți în pragul alegerilor. Cine ar fi făptașii


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 22:01
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 19:28
Categorie: Stiri externe

„Republica Moldova trebuie să aibă relaţii bune cu Rusia, cu atât mai mult cu cât viitorul Uniunii Europene este incert''. Afirmaţiile îi aparţin preşedintelui Igor Dodon şi au fost făcute, înaintea alegerilor parlamentare, programate duminică.

Partidul Socialist, acum în opoziţie, este dat drept favorit în sondaje, după o campanie electorală controversată. Liderii blocului pro-european „ACUM'' spun că au fost otrăviţi cu mercur.

Liderii coaliţiei pro-europene „ACUM”, fostul ministru al educaţiei, Maia Sandu, şi Andrei Năstase, au făcut acuzaţii grave, spunând că au fost otrăviţi cu mercur. Susţin că au descoperit adevărul în urma unor investigaţii medicale, care au arătat că au o concentraţie mare de metale grele în sânge.

Andrei Năstase, liderul PPDA:Ne-am făcut întâmplător analize şi am constatat că suntem otrăviţi, intoxicaţi cu metale grele şi cel mai important este mercurul.”

Cei doi lideri ai blocului afirmă că medicii le-au spus că o astfel de acumulare de mercur în organism nu poate fi explicată în mod natural.

Andrei Năstase, liderul PPDA:Specialiştii din străinătate spun că nu pot identifica geneza acestei otrăviri sistemice cu mercur dar, ne spun ei, analizând situaţia şi circumstanţele de aici, din Republica Molda nu se datorează nici alimentaţiei, nici aerului.”

Andrei Năstase, preşedintele Platformei „DA", a declarat că este ţinta unor atacuri din partea actualei guvernări şi că alţi colegi de partid ar fi fost la rândul lor otrăviţi cu mercur. „Aberaţii", se apăra cei din Partidul Democrat.

În acest timp, într-un interviu pentru Asociated Press, preşedintele Igor Dodon şi-a făcut clară intenţia de a-şi apropia tara de Moscova, mai degrabă decât de Uniunea Europeană.

Deşi a recunoscut ca Moldova are nevoie şi de legăturile cu Uniunea Europeană, unde ajung 70% din exporturile moldoveneşti, Dodon crede că viitorul blocului european este incert.

Igor Dodon: „Eu nu ştiu ce va fi în 10-15 ani cu UE. Vedem ce se întâmplă în interiorul Uniunii, cum creşte curentul anti-european în ţările Uniunii, unele ţări părăsesc UE, mă refer la Marea Britanie. De aceea, de ce să ne punem obiective şi să facem promisiuni cu ceva fi peste 15 ani?”

La alegerilor parlamentare de duminică, fostul partid al lui Dodon, cel Socialist, are şanse să câştige cele mai multe voturi. În cursa sunt şi Partidul Democrat, al controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc, aflat la putere, şi coaliţia „ACUM”.

Sondajele de opinie sugerează că niciun partid nu va avea o majoritate clară, aşa că este posibil să treacă luni până la formarea unui nou guvern.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Moldova ar putea deveni stat federal. Planul secret al preşedintelui, prieten cu Putin
Liderii pro-europeni din Moldova ar fi fost otrăviţi. Substanţa găsită la analize
Facebook a șters sute de conturi care răspândeau informaţii false despre Rep. Moldova
FULLSCREEN
Candidaţi din Moldova susțin că au fost otrăviți în pragul alegerilor. Cine ar fi făptașii
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO