Imaginile tragediei din Cleveland, unde un baiat de 12 ani, care avea un pistol de jucarie, a fost ucis de politisti. VIDEO

Ultima actualizare: 30-11-2014 07:10

Politia americana a dat publicitatii imaginile dinaintea impuscarii unui baiat de 12 ani in Cleveland, Ohio.

Politistul care l-a ucis pe copil, sambata, a tras asupra lui la cateva secunde dupa ce a ajuns la fata locului, arata o inregistrare video difuzata miercuri de politie. Inregistrarea video fara sonor realizata de o camera de supraveghere, care dureaza aproximativ opt minute, arata un baiat, Tamir Rice, care isi indreapta arma de jucarie catre un trecator, o intoarce pe deget ca in filme si o asaza la centura in timp ce se plimba pe un trotuar in apropierea unui parc inzapezit.

Baiatul poate fi vazut apoi in timp ce vorbeste la telefon, face un bulgare de zapada si se asaza apoi la adapost, intr-un chiosc din parc.

In acest timp, un martor suna la politie: "Este un pusti cu un pistol", potrivit benzii audio al acestui apel data publicitatii de politie. "Este probabil un pistol fals, dar il indreapta inspre trecatori", adauga aceasta persoana, subliniind ca este vorba despre un copil. Din nefericire, operatorul NU a semnalat aceste ultime elemente agentilor trimisi la fata locului. La scurt timp, pe inregistrarea video apare o masina de politie care se opreste direct pe peluza parcului. Baiatul se indreapta spre masina, fara sa aiba arma in mana. El nu ridica bratele si pare sa vrea sa ia ceva de la centura, moment in care este impuscat de unul dintre politistii care tocmai iesisera din masina.

Politistul care a tras nu are experienta: Timothy Loehman, in varsta de 26 de ani, a intrat in politie la inceputul lui martie. Colegul lui care conducea masina, Frank Garmback, in varsta de 46 de ani, lucreaza din 2008, potrivit sefului adjunct al politiei, Edward Tomba. "Agentii i-au cerut de trei ori sa ridice mainile", a explicat Tomba in cadrul unei conferinte de presa, precizand ca inregistrarea a fost facuta publica la cererea familiei victimei si nu are ca scop sa exonereze agentii implicati. Politia a subliniat luni ca agentii nu au putut vedea ca arma baiatului este una falsa. Cei doi politisti implicati au fost interogati si sunt suspendati din functie.

Moartea lui Tamir Rice, un baiat de culoare, ucis de un politist alb, s-a produs in timp ce orasul Ferguson (Missouri, centru) este teatrul unor tensiuni dupa ce un mare juriu a decis sa nu il puna sub acuzare pe un politist alb responsabil de moartea unui tanar de culoare la inceputul lui august.

 

Citeste și...
Parteneri