Hoți din Cehia, blocați cu motostivuitoarele până la sosirea poliției. Operațiunea, filmată

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Angajaţii unui magazin de bricolaj din Cehia au oferit un exemplu de curaj şi de viteză de reacţie. Bărbaţii şi-au folosit motostivuitoarele ca să împiedice fuga unui şofer care încercase să fure dintr-o dubă.

I-au blocat autoturismul între patru utilaje, până la sosirea poliţiei. Pe lângă laudele deja primite, angajaţii se vor bucură şi de o primă.

Tentativa de furt şi "intervenția" de prindere a suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere din parcarea magazinului de bricolaj.

Inițial se vede cum o maşină roşie oprește lângă o dubă albă, care a fost lăsată nesupravegheată pentru câteva momente. Iar cei din autoturism probabil au decis să profite de situaţie - unul a coborât şi a început să se uite în torpedoul dubei.

Nu a apucat să ia nimic, pentru că a fost "prins în acțiune" de proprietar şi de un angajat al magazinului. S-a gândit că scapă dacă urcă în autoturism şi pleacă. Dar lucrurile nu au stat aşa.

"Eu mă aflăm în motostivuitorul meu şi i-am blocat calea, că să nu poată fugi", spune un angajat al magazinului.

Angajaţii care încărcau şi mutau marfa cu motostivuitoarele s-au mobilizat de parcă ar fi primit o comandă. Un utilaj s-a poziționat imediat în drumul automobilului. Când maşina roşie a întors şi a încercat să fugă în direcţia opusă, un altul i-a curmat fugă. În scurt timp, suspectul a fost înconjurat.

Poliţiştii i-au reţinut pe toţi cei aflaţi în maşină, însă doar unul dintre indivizi va fi cercetat penal.

Richard Palat, purtător de cuvânt poliţia din regiunea Moraviaa-Silezia: "Am început cercetările pe numele unui bărbat de 28 de ani."

Suspectul riscă să stea trei ani în spatele gratiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO