Gruparea islamista terorista Boko Haram vrea sa cucereasca noi teritorii. Zeci de localnici din Camerun au fost rapiti

Ultima actualizare: 22-01-2015 06:46
Boko Haram

Militantii din gruparea extremista Boko Haram au rapit zeci de oameni, in urma unor raiduri organizate in tara vecina, Camerun.

Conform BBC News, care citeaza o sursa din fortele de securitate, 4 localnici care au incercat sa se apere de atacatori au fost ucisi. Astfel, Boko Haram a preluat controlul oraselor si satelor din nord-estul Nigeriei, iar acum a inceput sa ameninte si natiunile vecine. Chad, care se afla de asemenea la granita cu Nigeria, a trimis soldati in Camerun ca sa ajute in lupta cu jihadistii.

Randy Joe Sa'ah, corespondent BBC in Yaounde, capitala Camerunului, spune ca este pentru prima data cand militantii rapesc sateni camerunezi. Pana acum, acestia rapeau doar persoane cu rang inalt sau straini din Camerun. Militantii au atacat duminica, la primele ore ale zilei, cand afara era inca intuneric, iar apoi au plecat in directia Nigeriei impreuna cu mai multi ostatici. Ministrul Informatiilor din Camerun, Tchiroma Bakary, a confirmat atacurile, precizand ca numarul celor rapiti este cuprins intre 30 si 50 de oameni si ca este destul de greu de stabilit exact cati au fost luati ostatici. "Au transformat in cenusa aproape 80 de case", a mai spus el.

Un ofiter de politie a declarat pentru AFP ca numarul celor rapiti ar putea fi 60, cei mai multi fiind "femei si copii". Pe de alta parte, Reuters citeaza oficiali care sustin ca aproximativ 80 de oameni au fost rapiti, 30 fiind adulti si 50 de copii cu varstele cuprinse intre 10 si 15 ani.

Mii de soldati camerunezi au fost trimisi in nordul tarii, pentru a bloca raidurile, insa granita Camerunului este mare, astfel ca este dificil de pazit. Vestea ca trupele Chad vin in ajutor a fost primita cu urale de bucurie de localnici. Acestia au sosit cu tancuri si vehicule blindate, armata din Chad avand un record impresionant in actiunile de lichidare a insurgentilor - ultimele sale actiuni fiind in Mali.

Boko Haram este o organizatie islamista extremista care a fost fondata in 2002. Numele sau se traduce prin "Educatia occidentala este interzisa". In 2009 a declansat operatiunile militare care aveau drept scop formarea Statului Islamic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!