Granita bulgaro-turca a fost inchisa, dupa ce 14 vamesi au fost arestati intr-un caz amplu de coruptie

13-12-2015 14:04


frontiera Bulgaria

Bulgaria a inchis duminica granita cu Turcia, de partea bulgara, si a arestat 14 vamesi suspectati de coruptie, a anuntat procurorul general Sotir Tsatsarov, relateaza AFP.

"Toti vamesii din serviciul de dimineata care controlau intrarile in Bulgaria la postul de frontiera bulgaro-turc Kapitan-Andreevo au fost arestati in cadrul unei anchete de contrabanda", a anuntat postul de radio public BNR.

Granita este deschisa in schimb spre Turcia, a precizat procurorul general care a prezentat scuze persoanelor care trec prin acest post de frontiera situat pe cea mai directa ruta intre Europa si Orientul Mijlociu. Vehicule de mare tonaj au format o coada pe o distanta de 10 kilometri, de partea turca a granitei, mentioneaza postul de radio public BNR.

Serviciul de lupta impotriva criminalitatii organizate (DANS) a efectuat aproximativ 100 de perchezitii in cinci orase aflate in apropierea granitei, a indicat Tsatsarov, fara a preciza obiectul anchetei.

Potrivit postului de radio citat, ar fi vorba de trafic cu tigari de contrabanda. Situata la frontiera externa a UE, Bulgaria se confrunta in mod constant cu trafic de marfuri si fiinte umane si migrantii clandestini traverseaza deseori granita ascunsi in vehicule. Un trafic cu tigari de contrabanda spre UE a fost interceptat in martie.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO