Ghid despre viata unei femei jihadiste, alaturi de luptatori ai Statului islamic: "O fata se poate casatori de la 9 ani"

05-02-2015 17:04

femei jihadiste

Brigazile Khansaa, grupari de femei din Irak si Siria, sustinatoare ale Statului Islamic, au scris si publicat online un ghid, despre viata unei femei jihadiste, relateaza BBC.

Fetele se pot casatori de la 9 ani, ar fi ideal ca toate sa aiba soti la 16 si 17 ani si nu ar trebui sa iasa din casa, la munca, acestea sunt regulile descrise in ghidul publicat online de Brigazile Khansaa.

Documentul, publicat online pe 23 ianuarie, poarta denumirea de "Femeile Statului Islamic: Manifest si Studiu de Caz" si sustine printre altele ca femeile ar trebuie sa paraseasca locuintele doar in cazuri exceptionale.

Totodata "buticurile cu haine si saloanele de infrumusetare sunt lucruri diavolesti", se mai arata in acest manifest.

Ghidul a fost tradus in engleza de o fundatie londoneza de contraterorism si explica pe etape de varsta care este viata unei femei jihadiste care traieste printre membrii gruparii Statul Islamic.

Conform documentului, rolul fundamental al unei femei este acela de a fi in casa, alaturi de sot si de copii; aceasta poate parasi casa in conditii exceptionale: sa se alature jihadului cand nu mai sunt barbati disponibili, sa studieze religia; de asemenea femeile doctorite si profesoare trebuie sa respecte regulile sharia atunci cand ies din casa.

Potrivit BBC, mesajele din ghid par diferite fata de mesajele violente postate in mod normal de jihadiste pe retelele de socializare.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO