Germania a cheltuit pentru refugiati 20 de miliarde de euro de cand a inceput afluxul migrator masiv


Ultimul update: Sambata 27 Mai 2017 07:32
Data publicarii: Miercuri 24 Mai 2017 20:07
Categorie: Stiri externe
migranti intrand in Ungaria prin padure

Germania a platit anul trecut landurilor si administratiilor locale circa noua miliarde de euro pentru suportarea cheltuielilor legate de primirea refugiatilor, arata un raport al guvernului publicat de cotidianul Rheinische Post.

Conform documentului, de cand a inceput afluxul migrator masiv Germania a cheltuit in total pentru refugiati circa 20 de miliarde de euro, relateaza Agerpres.

Se estimeaza ca numai cheltuielile ocazionate de primirea refugiatilor aflati in asteptarea solutionarii cererilor de azil au fost de circa 5,5 miliarde de euro.

Constructia de noi tabere si renovarea celor deja existente au costat aproximativ 400 de milioane de euro, in timp ce cheltuielile pentru gazduirea si intretinerea minorilor neinsotiti se ridica la circa 350 de milioane de euro.

De la inceputul anului 2015 si pana in prezent in Germania au ajuns circa 1,3 milioane de migranti extracomunitari, veniti mai ales din Orientul Mijlociu, Africa si Asia.

Cel mai mare flux a fost in anul 2015, cand Germania a primit circa 900.000 de solicitanti de azil, numarul lor scazand de la inceputul anului 2016 odata cu inchiderea rutei balcanice.

Intre timp, guvernul german a adoptat si o serie de masuri menite sa grabeasca repatrierea migrantilor a caror cerere de azil este refuzata, precum si expulzarea celor care comit delicte grave.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO